Maisemaikkunat tuovat Saimaan osaksi sisustusta

Harmaja Saimaa on mikkeliläisen perheen koti Saimaan rannalla, joka on suunniteltu yhdessä perheen kanssa tontin vaatimukset huomioiden. Talo on rakennettu kodiksi loppuelämää varten ja sen halutaan toimivan eri elämänvaiheissa.

Talon huoneistoala on reilut 130 neliötä. Kun talojen keskikoko pienenee, kodin yhteiset tilat avartuvat huolellisella ikkunasijoittelulla. Harmaja Saimaan ikkunapinta-ala suunniteltiin mahdollisimman suureksi – Tiivin maisemaikkunat ulottuvat lattiasta kattoon – jotta Saimaan ainutlaatuiset maisemat tulevat ainutlaatuiseksi osaksi sisustusta. Olohuoneen vino sisäkatto nousee yli kuuteen metriin ja kodin oleskelutilan järvenpuoleinen seinä on lähes kokonaan ikkunaa. 

Suuret ikkunat tuovat valoa myös kodin kuntosaliin ja ullakkokerroksen parvekkeelliseen makuuhuoneeseen. Avoimet yhteiset tilat, maisemaikkunat ja terassit lisäävät väljyyttä ja talo tuntuu neliöitään suuremmalta.

Kookkaalle terassille on kulku oleskelutilan liukuovesta ja viereisen makuuhuoneen parvekeovesta. 

Taulumaiset avattavat ikkunat sointuvat maisemaan

Harmaja Saimaan alkuperä on vuonna 2005 Helena Karihtalan suunnittelemassa Kannustalon Harmaja-mallistossa. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi päivitetyn, ja perheen toiveilla maustettu, Harmaja Saimaan on suunnitellut sisustusarkkitehti Sanna Hautamäki ympäröivää maisemaa kunnioittaen.

Harmaja Saimaan avattavat ikkunat ovat Tiivin Kristalli -mallistosta. Kristallin piilosaranoitu rakenne sopii erinomaisesti talon tyyliin ja antaa ikkunoille hillityn taulumaisen ilmeen. Ratkaisun ansiosta talon kiinteät ja avattavat ikkunat sointuvat hyvin yhteen. Piilosarana on myös rakenteeltaan todella kestävä.

Saimaan rannassa oleva iso Harmaja Saimaa -niminen omakotitalo sisältää suuret maisemaikkunat ja ulkoverhouspaneelien kanssa yhdessä muodostamat vahvat vaakalinjat. Ikkunat on jaettu kolmeen vaakassuoraan valoaukkoon ja olohuoneessa niitä on kahdessa kerroksessa.

Saimaan rannalla olevalle kodille ovat ominaisia ulkoverhouspaneeleiden ja suurten maisemaikkunoiden muodostamat vahvat vaakalinjat. Maisemaikkunat on jaettu kolmeen vaakasuoraan valoaukkoon, joita olohuoneessa on kahdessa kerroksessa.