Mahtava lasiliukuseinä avaa jokimaiseman oleskelutiloihin

JokiDuo on kahden klassisen modernin erillistalon kokonaisuus.

Kokemäenjoen vehreät näkymät on hyödynnetty kiinnittämällä erityistä huomiota sisätilojen jatkuvuudelle katettujen terassien ja parvekkeiden kautta kohti jokirantaa. Siihen tarjoavat mahdollisuuden Klas1:n huippuluokan maisemaikkunat. Ovet on valittu Tiivin korkeatasoisesta ulko-ovimallistosta.

Rakennuksen seinät ovat yksiaineisia; ne on rakennettu Wienerbergerin massiivisista Porotherm-kennoharkoista. Samaa selkeyttä, luotettavuutta, energiatehokkuutta ja minimalismia edustavat myös rakennuksen ikkunat ja ovet.

JokiDuon näyttävimpiä yksityiskohtia ovat olohuoneiden kuusi metriä leveät ja 2,5 metriä korkeat Profin-lasiliukuseinät. Kolmiosaisissa lasiliukuseinissä on kaksi kiinteää ja yksi liukuva osa. Sisäpuolen puuosien ja ulkopuolen alumiiniverhouksen värinä on musta, joka muodostaa selkeän kontrastin jyhkeiden vaaleaksi maalattujen seinien kanssa.

Huippulaadukas Tiivi-ulko-ovi kruunaa sisäänkäynnin

Sisäänkäynti on talon käyntikortti, joten ulko-oveksi valittiin talon ilmeeseen ja ikkunoiden tyyliin saumattomasti sopiva, pelkistettyä ja modernia muotokieltä ilmentävä huippulaadukas Tiivi-ovi.

Kaikki ikkunat on valittu Klas1:n mallistosta, jonka sirojen puitteiden ansiosta valoaukon koko on saatu maksimoitua. Maisemaikkunat on asennettu siten, että valoaukko alkaa läheltä lattian pintaa. Ikkunoiden karmisyvyydet vaihtelevat eri huoneissa siten, että ikkunoiden ja ovien linjat sointuvat hyvin yhteen.

Suurin osa ikkunoista on kiinteitä eristyslasi-ikkunoita, joissa on vain kaksi pestävää pintaa. Valmistuksessa käytetty eristyslasitekniikka mahdollistaa jopa 9,5 neliömetrin kokoisten kiinteiden maisemaikkunoiden valmistamisen. Nykytekniikalla ikkunoista saadaan erittäin energiatehokkaita ja niihin voidaan valita lisäominaisuuksia esimerkiksi auringonpaahteelta tai tieliikennemelulta suojautumiseen.

Eristyslasitekniikka mahdollistaa lähes 10 neliön kokoisten maisemaikkunoiden rakentamisen.

Kippi-ikkunat ja -ovet mahdollistavat vaivattoman ja tehokkaan tuuletuksen

Kaikki avattavat ikkunat ovat moderneja kippi-ikkunoita, jotka voi kallistaa kevyellä liikkeellä tuuletusasentoon. Tällöin ikkunan yläreuna on raollaan, jolloin sade ei pääse sisälle vaikka ikkuna jätettäisiin tuuletusasentoon. Kippi-ikkunan etuna on myös se, että siinä on kiinteän ikkunan tapaan vain kaksi pestävää pintaa.

Makuuhuoneiden ranskalaisille parvekkeille valittiin kippiovet. Kippi-ikkunoiden tapaan nekin voidaan raottaa tuuletusasentoon; kahvan toisessa asennossa ovi aukeaa normaaliin tapaan sivulle. Kippioven yläosasta avautuva tuuletus ohjaa ilman kohti huoneen kattoa ja mahdollistaa näin ilman tehokkaan sekoittumisen ja vaihtumisen. Ovissa on integroidut, tyylikkäät ja turvalliset kaidelasitukset. Ulkopuolelta katsottuna lasikaiteet ovat lähes huomaamattomia.

Ikkunoiden ja ovien lisäksi huomiota kannattaa kiinnittää talon yksinkertaiseen keraamiseen Porotherm-kennoharkkorakenteeseen. Rakenne täyttää sellaisenaan, ilman erillistä lämmöneristekerrosta, ulkoseiniltä vaadittavan 0,17 W/m2K lämmöneristävyysvaatimuksen.

Kohde 22 – messukohteen perustiedot

Näytteilleasettaja: Wienerberger Oy Ab
Tiilitalo 130 m² + autotalli ja tekninen tila + autokatos (4h + avokeittiö)
Runkomateriaali: Porotherm-kennoharkot
Ikkunat: Klas1
Ulko-ovet: Tiivi
Liukulasiseinä: Profin