Henkilötarina – Jarkko Salo

Jarkko työskentelee Haapajärven tehtaalla tehtaan johdossa. Haapajärven tehtaan tuotantopäällikön rooli oli Jarkon ensimmäinen ”oikea” työpaikka opintojensa jälkeen. Arjen yhteensovittaminen työn ja perheen välillä on neljän lapsen isänä Jarkolle tuttua. Lue Jarkon tarina alta!

Jarkko Salo on Tiivin Haapajärven tehtaalla jo tuttu hahmo. Hän on toiminut Haapajärven tehtaan johdossa jo 9 vuotta, ensin tuotantopäällikkönä ja sittemmin tehdaspäällikkönä. Vastavalmistuneena diplomi-insinöörinä Haapajärven tehtaan vetotehtävästä tuli hänen uransa ensimmäinen vakavasti otettava työpaikka. Hän ei kuitenkaan ollut aloittaessaan vaativassa tehtävässä vain vastavalmistunut diplomi-insinööri vaan myös nuori, kahden pienen lapsen isä.  

–  Olimme vaimon kanssa aika nuoria, vain 25-vuotiaita, kun saimme ensimmäisen lapsen. Olimme silloin vielä molemmat opiskelijoita. Muutimme pariin otteeseen sekä työn että opiskelujen perässä pienen pojan kanssa. Kun muutimme Ouluun, jossa aloitin diplomi-insinöörin jatko-opinnot, perheeseemme syntyi toinen lapsi, Jarkko kertoo.  

–  Arki ei ollut helpoimmasta päästä luonnollisestikaan, vaativat opinnot ja pikkulapsiarjen yhdistelmä oli uuvuttava, Jarkko kertoo. Päivät leikittiin lasten kanssa, illat opiskeltiin ja yöt valvottiin, hän jatkaa.  

Kun Haapajärven tehtaan tuotantopäällikön paikka tuli auki, Jarkko päätti heti hakea tehtävään. Opinnot olivat tuolloin loppusuoralla. Haapajärvi paikkakuntana houkutteli tuttuuden vuoksi, koska sinne oli entuudestaan jo sukusiteitä. Myös tehtävä vaikutti siltä mihin diplomi-insinöörin opinnot olivat Jarkkoa valmistaneet.

Jarkko ei koskaan ajatellut, että etenisi rekryn loppumetreille asti, mutta tulikin lopulta valituksi – elämänsä ensimmäiseen, vaativaan ja koulutusta vastaavaan työhön. Valinnan jälkeen perhe muutti Haapajärvelle, lähti etsimään sopivaa tonttia ja lopulta Haapajärvelle rakentui pysyvä oma koti.

Vuosinaan tehtaan päällikkönä, perhe on kasvanut kahdella lapsella, joten yleisen määritelmän mukaan Jarkolla on vaimoineen suurperhe.  – Haapajärvi on hieno paikka asua, työskennellä ja kasvattaa lapsia. Arkea helpottaa lyhyet välimatkat ja pienen paikkakunnan yhteisöllisyys, Jarkko kertoo.

–  Arjen yhteensovittaminen neljän lapsen, vaativat roolin ja perheen töiden tasapuolisuuden tavoittelun vuoksi on ollut haastavaa, mutta kaikesta on selvitty. Työn ja perheen yhdistäminen on multitaskaamista parhaimmillaan, Jarkko kertoo.  

Työtehtävien ja työyhteisön mielekkyyden lisäksi Jarkkoa on sitouttanut yritykseemme hänen vahvana kokemansa perhemyönteisyys.

– Työpaikallamme olen tuntenut suurta kiitollisuutta siitä, että perheen on aina voinut laittaa ykkössijalle. Perhemyönteisyys on kulttuurissamme tosi syvällä, ja sen näkee ja tuntee työyhteisön ymmärryksestä ja luottamuksesta, Jarkko toteaa.  

Vapaa-ajallaan Jarkko on paljon mukana lasten harrastustoiminnassa. Hän kiitteleekin työnantajan osallistumista paikallisten lasten ja nuorten harrastustoimintaan.  On todellinen ilo, että pieniä seuroja autetaan ja lapset pääsevät harrastamaan monipuolisesti ja perheet saavat sisältöä elämäänsä. Perheen harrastuksiin kuuluu jääkiekko ja pesäpallo, joista jääkiekossa Jarkko on toiminut myös joukkueen valmentajana.