Tiivi ulko-oven asennus

Laadukkainkin ulko-ovi vaatii oikein toimiakseen ja pitkäikäisyyden varmistamiseksi oikeaoppisen asennuksen. Mikäli ulko-oven asennus mietityttää kannattaa se suosiolla jättää ammattilaisen hoidettavaksi.

Kokosimme alle ohjeet Tiivin ulko-oven asennusta varten.

Tiivi ulko-oven asennusohje

1. Asennusaukon valmistelu. Tarkista, että oven kiinnityskohdissa ja alapuolella on puuta tai muuta tukevaa materiaalia. Lisää tarvittaessa, jotta asennus onnistuu kiinnitystiheyskaavion (kuva 1) mukaisesti. Tarkista myös, että ala- ja yläsaranan takana on puuta. Tarkista oven mitoitus; eristevälin tulisi olla 10-30 mm. Oven saranapuolen kiinnitys viereiseen ikkunakarmiin on kielletty, eli saranapuolen takana on oltava runkopuu.

2. Kiinnitä aukon alareunaan korkoruuvit tai korkokiilat kuvan 1 mukaisesti. Tarkista vaakasuoruus vatupassilla tai laserilla. Korkokiilojen paikka on keskellä ja 50 mm karmin ulkoreunasta. Parioviin ja levikkeellisiin oviin laitetaan 5 korkokiilaa.

3. Kiinnitä tukiruuvi alasaranan kohdalle runkorakenteeseen.

4. Poraa sivukarmeihin tarvittaessa noin 15 mm syvät kiinnitysreiät 13 mm puuporalla kiinnitystiheyskaavion mukaan. Poraa parioviin ja levikkeellisiin lisäksi yläkarmin keskelle kiinnitysreikä.

5. Nosta karmi korkoruuvien tai puukiilojen päälle alasaranan tukiruuvia vasten.

6. Kiinnitä karmi 6100 mm ruuveilla ensin saranapuolelta suoraan ja sitten lukkopuolelta sisään-ulos-suunnassa ovilehden mukaisesti, jotta ovilehti tulee tasaisesti tiivistettä vasten. Varmista, että kiinnityskohtiin tulee vastakiilat karmin taakse.

7. Oven toimivuuden varmistamiseksi vaihda yläsaranan karmin puoleisesta saranalehdestä yksi kiinnitysruuvi 5100 puuruuviksi, joka ottaa kiinni runkorakenteeseen.

8. Tarkasta oven toimivuus ja säädä käyntivälit. Käyntivälien tulee olla tasaiset (1-4 mm).

9. Säädä / kiristä yhdestä saranasta ovilehden korkeus. Kiristä loput saranat samalla tavalla, jolloin oven paino jakautuu tasaisesti kaikille saranoille. Ohje löytyy huoltokirjan kohdasta Saranat ja säädöt.

10. Säädä lukon vastalevyä niin, että lukkopuolen tiiviste puristuu hiukan kasaan ja ovi on tiivis. Ohje löytyy huoltokirjan Lukitukset-sivuilta.

11. Voitele saranat ja lukon kieli yleisvoiteluaineella asennuksen yhteydessä.

12. Asenna uretaanivaahto huolellisesti. Eristettä tulee olla sisäpinnasta alkaen 3/4 karmisyvyydestä. Asenna vaahto kerroksittain vähintään kahdessa osassa.

13. Asenna kynnyspelti kuvan 3 mukaisesti esim. 4*15 mm peltiruuveilla.

HUOM! Hirsitalon ikkuna- ja oviasennuksissa on huomioitava talovalmistajan erilliset asennusohjeet.

Tiivin ulko-ovella kruunaat kotisi julkisivun

Tiivin ulko-ovivalikoimasta löytyy näyttäviä ja tyylikkäitä ovia, joilla saat luotua ylivertaisen ensivaikutelman kodistasi heti pääovella.

Lisävarusteita on saatavilla ulko-oviin kattavasti ja lisävarusteilla, kuten älylukituksella saa arjesta sujuvampaa etäohjauksen avulla. Ovien värivalikoimasta taas löytyy varmasti persoonallisempaankin makuun sopiva ratkaisu.

Löydä lähin Tiivi-asiantuntijasi

Asiantuntijoiltamme saat lisätietoa tuotteidemme ominaisuuksista ja lisävarusteista sekä apua kustannusten arviointiin.