Energiansäästöä ja asumismukavuutta kerrostalon ikkunaremontilla

Tiivi-ikkunaremontti sai Lepolanperän taloyhtiössä aikaan muun muassa energiansäästöä, paremman äänieristyksen ja vedon tunteen poistumisen.

Asunto-osakeyhtiö Lepolanperä sai kevättalvella uudet ikkunat. 1970-luvun talon vanhat kaksilasiset vaihtuivat nykyaikaisiin Tiivi-ikkunoihin. Hallituksen puheenjohtaja Timo Bastman kertoo asukkaiden olevan tyytyväisiä niin ikkunaremonttipäätökseen, työn sujvuuteen kuin lopputulokseenkin.

Ikkunoiden vaihtamisella saatiin aikaan selvää säästöä energiankulutuksessa, äänieristyksen parantumista ja asumismukavuuden kasvua, kun vedon tunne katosi huoneistoista. Uudet ikkunat ovat toimivat ja helposti huollettavat. Ikkunanpesukin tuntuu nyt aiempaa miellyttävämmältä puuhalta.

“Talvea oli vielä jäljellä kun remontti tehty. Saimme todeta, että samalla lämmityksellä huoneistojen lämpötila nousi useamman asteen. Ikkunaremontilla saatiin aikaan todellista energiansäästöä. Lisäksi vedon tunne poistui kokonaan”, Bastman sanoo.

Lisäksi hän kiittää äänieristyksen merkittävästä parantumisesta.

Ystävällinen ja osaava asennusporukka saa kiitokset

“Asukkailta tuli kiitosta erityisesti osaavalle ja ystävälliselle asennusporukalle. Aikataulujen osalta kaikki meni sopimuksen mukaan. Asentajat osasivat ratkaista hienosti tilanteita asukkaiden kanssa, jos vaikkapa kotia ei oltu saatu sovitusti järjesteltyä asennusta varten.”

Kolmikerroksisessa kerrostalossa on yhteensä 27 huoneistoa. Niihin kaikkiin vaihdettiin ikkunat ja parvekeovet. Lisäksi puisteluparvekkeiden ovet ja ikkunat uusittiin.

Muutamissa huoneistoissa havahduttiin ikkuna-asennuksen aikana siihen, että taloyhtiö oli päätynyt jättämään ikkunalaudat pois ikkunoiden alta. Ne asukkaat, jotka toivoivat ikkunalautoja, saivat ne sujuvasti paikoilleen jälkitoimituksena vielä saman urakan aikana.

“Itselläni on työajoilta kokemusta Tiivistä ja muistakin ikkunatoimittajista. Tiivi on aina hoitanut asiansa hyvin, ja siksi ehdotin Tiivin tarjouksen valintaa. Halvempiakin oli tarjolla.”

Työ tehtiin talviasennuksena, mihin ratkaisuun Bastman on tyytyväinen. Pakkaskelit muuttivat suunnitelmia parina talven kovimpana pakkaspäivänä, mutta tieto siitä kulki hyvin.