Tuuletusikkuna

Tuuletusikkuna eli tuuletusikkunavarustus on saatavilla Tiivin avattaviin ikkunoihin sekä nyt myös Kiinteän Maisema ikkunan voi valita kokonaan kiinteänä tai vaihtoehtoisesti kippitoimintoisella tai sivusaranoidulla tuuletusosalla.

Tuuletusikkuna aukipitolaitteella

Tiivin ikkunoihin saatavan tuuletusikkunan avaaminen ja sulkeminen käy helposti yhdestä painikkeesta. Sisä- ja ulkopuitteet on kytketty toisiinsa aukipitolaitteella, joka lukitsee ikkunan portaattomasti haluttuun auki-asentoon.

Puitteet on helppo vapauttaa toisistaan esim. ikkunan pesua varten. Tuuletusikkunaan kuuluu aukipitolaitteen lisäksi pitkäsuljin, jonka teljet sulkevat ikkunan tiiviisti. Sisäpuitteen pintaan asennetun painikkeen avulla ikkuna on helppo ja kevyt avata.

Tuuletusikkunan aukipitolaitteet Tiivi-ikkunoissa

Aukipitolaite tai välisuljin kytkee tuuletusikkunan sisä-ja ulkopuitteen toisiinsa, jolloin ikkunan avaamimen on helpompaa. Se pitää myös ikkunan avoimena ilman hakaa. 

Aukipitolaite on myös turvallisuusvaruste. Jollei tuuletusikkunassa ole ritilää tai säleikköä, on sen aukeamista rajoitettava aukipitolaitteella. Se estää tuuletusikkunan liikkumisen tuulen vaikutuksesta ja rajoittaa aukeamisen turvallisuussyistä korkeintaan 100 millimetriin. 

Tuuletusikkunan aukipitolaite Abloy WF250

Kristalli-ikkunan AutoLock aukipitolaite on erittäin varmatoiminen ja helppo käyttää. Tuotteessa on aukaisunrajoitin, joka säädetään lapsiturvallisuus
huomioiden siten, että ikkuna aukeaa enintään 100 mm. Rajoitin toimii myös tuulihakana, jolloin ikkuna pysyy halutussa auki-asennossa tuuletuksen ajan eikä paiskaudu tuulen mukana kiinni. Aukipitolaitteen lukitus vapautetaan yhtäaikaisesti puitetta avaamalla ja irrotusnappia painamalla. Kahden
toiminnon yhtäaikainen käyttö tekee tuotteesta myös lapsiturvallisemman. Puitteet lukittuvat automaattisesti yhteen asettamalla yhdystanko takaisin lukituskantaan.

Tuuletusikkunan aukipitolaite Abloy WF881

Tiivi sivusaranoidut tuuletusikkunat varustetaan vakiona yhdellä Abloy WF 250 -aukipitolaitteella. Ikkunan käyttöturvallisuuden lisäämiseksi ala- ja yläsaranoituihin ikkunoihin asennetaan aina lisäksi Abloy WF 881 -rajoitin. Yli 1000 mm leveisiin sisäpuitteisiin asennetaan kaksi rajoitinta.

Tuuletusikkunan turvallinen käyttö

 • Tuuletusikkunoiden jatkuva aukipito saattaa
  aiheuttaa rakenteille vaurioita.
 • Tuuletusta on syytä välttää kovalla tuulella
  ja voimakkaalla, ikkunaa vasten painuvalla
  sateella.
 • Turvallisuussyistä aukipitolaite on kytkettävä
  huolellisesti kiinni ikkunoiden pesun ja laitteen
  puhdistuksen jälkeen.

Mietityttääkö ikkunoiden ja ovien valinta tai hinta?

Vai haluatko lisätietoja teknisistä ominaisuuksista, lisävarusteista, mitoituksesta, hinnoittelusta tai räätälöitävyydestä? Voit kääntyä puoleemme kaikissa ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä.

Lähin
Tiivi-asiantuntija

Oman alueesi Tiivi-asiantuntijoilta saat apua remonttikohteen, uudiskohteen ja taloyhtiön ikkuna- ja oviasioissa.

Maksuton
suunnitteluapu

Hyödynnä Tiivi-asiantuntijan ammattitaitoa ennen kuin teet valintoja, jotka vaikuttavat kotiisi ja elämääsi vuosikymmenten ajan!

Pyydä meiltä
tarjous

Olitpa sitten rakentamassa tai remontoimassa, meiltä löytyvät aina sopivat ikkuna- ja oviratkaisut mittatilaustyönä.