Mustat ikkunat vai kokonaan musta sisustus?

Voidaan sanoa, että kodin sisustamisessa yksi asia on lähestulkoon aina muodissa. Ja se on mustan värin käyttö tavalla tai toisella.

Musta onkin pelkistetyn tyylikäs ja rohkea valinta. Toisaalta musta on myös monipuolinen, sillä sitä voidaan huoletta käyttää niin perinteistä kuin modernia tyyliä edustavissa kodeissa.

Tällä hetkellä kuitenkin se kaikista suurin trendi niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksissa on hakea sisätiloihin pelkistetyn vaaleita sävyjä. Mustaa ei silti ole kokonaan unohdettu, vaan sillä on edelleen merkittävä ja tasapainottava rooli. Vaaleaan sisustukseen halutaan lähes poikkeuksetta tuoda tarvittavaa kontrastia tummilla yksityiskohdilla.

mustat yksityiskohdat vaaleassa sisustuksessa

Yksi suosiotaan kasvattava tapa ottaa musta väri mukaan sisustukseen, on valita kotiin mustat ikkunat. Niinpä Tiivin valikoimista löytyy nyt myös uusi Tiivi BLACK -tuoteperhe, joka sisältää tyylikkäät mustat ikkunat sekä avattavana että kiinteänä versiona.

Valitse musta sisustus tai mustat yksityiskohdat

Jokainen koti on erilainen ja asujansa näköinen. Se, valitseeko mahdollisimman paljon mustaa vai ainoastaan mustia yksityiskohtia, riippuukin täysin omista mieltymyksistä. Harvassa ovat joka tapauksessa ne kodit, joissa ei olisi mitään mustaa.

kokonaan musta sisustus saattaa olla jopa liian synkkä

Kokonaan musta sisustus on kannattajiensa mielestä ennen kaikkea ajaton ja tyylikäs. Toisaalta musta sisustus saattaa näyttäytyä joillekin liian synkkänä ja raskaana.

Mikäli kokonaan musta sisustus ei omaa silmää miellytä, kannattaa tyytyä mustaan tehostevärinä. Musta sopiikin yhteen värin kuin värin kanssa ja toimii tehokkaasti sekä kontrastina että katseenvangitsijana.

Ikkunoiden osalta valkoiset ikkunat ovat pitkään olleet lähes itsestään selvä valinta ja edelleen niiden suosio on vankkumaton klassisen sisustustyylin kruunaajana. Vähitellen myös muun väriset ikkunat ovat kuitenkin saamassa enemmän jalansijaa ja etenkin mustat ikkunat löytyvät jo yllättävän monesta modernisti sisustetusta nykykodista.

musta väri sisustuksessa voi toimia myös pieninä ykstyiskohtina

On myös syytä muistaa, että ikkunoiden värillä voi vaikuttaa sisustuksen lisäksi myös talon ilmeeseen ulkopuolelta käsin.

Tiivi BLACK tuo mustat ikkunat koteihin

Mustat ikkunat saattavat äkkiseltään ja ensikuulemalta tuoda mieleen tummennetut ikkunat, joita näkee lähinnä autoissa. Tästä ei kuitenkaan ole kyse puhuttaessa rakennusten mustista ikkunoista, sillä tummennusten sijaan kotona auringolta voi suojautua valitsemalla ikkunaan esimerkiksi sälekaihtimet tai nimenomaan tähän tarkoituksen suunnitellun auringonsuojalasin, joka ei asuinkäytössä eroa väritykseltään tavallisesta kirkkaasta ikkunalasista.

mustat ikkunat tuovat kontrastia sisustukseen

Mustalla ikkunalla tarkoitetaan siis yleensä yksinkertaisesti sitä, että ikkunan puitteet ovat mustat. Tiivillä tuotekehitys on viety askeleen pidemmälle, sillä Tiivi BLACK on kokonaan musta sekä sisä- että ulkopuolelta. Myös välissä olevat mekanismit ovat mustia. Loppusilauksen ilmeeseen luovat myös mustat painikkeet.

Tiivi on perinteisesti panostanut vahvaan tuotekehitykseen ja toiminut monessa kohden alan edelläkävijänä. Energiatehokkaiden Tiivi-ikkunoiden rakenne on luotu vastaamaan suomalaisen rakentajan ja remontoijan vaatimuksiin. Kaikki Tiivi-ikkunat valmistetaan mittatilaustyönä ja ovat siksi myös räätälöitävissä kohteen mukaan niin ulkonäön kuin ominaisuuksien osalta.

kokonaan musta ikkuna on tyylikäs katseenvangitsija

Uuden Tiivi BLACK -ikkunan molemmissa puitteissa on kaksinkertainen eristyslasielementti. Innovatiivisen rakenteensa ansiosta ikkuna eristää paremmin ääntä ja lämpötilanvaihteluita. Se antaa lisäksi paremman suojan myös auringon lämpösäteilyä vastaan, mikä kohentaa asumisviihtyvyyttä merkittävästi.

Mustien ikkunoiden lisäksi Tiiviltä saa kotiin myös ulko- ja parvekeovet BLACK -henkeen täysin mustina.

UUTUUS! Tiivi BLACK avattava ikkuna

Tiivi BLACK on tyylikäs kokonaan musta kaksipuitteinen puualumiini-ikkuna, jonka molemmissa puitteissa on kaksinkertainen eristyslasielementti.