Kiinteä, avattava vai molemmat?
– Tiiviltä taas uusi ikkunainnovaatio

Kiinteän ja avattavan ikkunan parhaat puolet ennennäkemättömällä tavalla yhdistävässä uudessa Tiivi Maisema -ikkunassa korostuvat sisustus, laatu, turvallisuus ja käytännöllisyys.

Tiivi tunnetaan paitsi perinteikkäänä myös innovatiivisena ikkuna- ja ovivalmistajana. Jo yrityksen alkutaipaleella 1970-luvun puolivälissä aloitimme ensimmäisenä Suomessa mittatilauksesta valmistettavien ikkunoiden tuotannon. Sen jälkeen olemme tarjonneet tuotteissamme ensimmäisenä hyödyllisiä ominaisuuksia kuten ulkopuolen säänkestävyyttä lisäävä alumiiniverhoilu, rakennuksen korvausilman saantia parantavat venttiiliratkaisut, turvallisuutta lisäävät kaihdinratkaisut, piilosaranointi niin ovissa kuin ikkunoissa ja mobiilisignaalin kulkua auttava Tiivi Connect Antennilasi. Uusin innovaatio tuo kaivatun tuuletusominaisuuden kiinteisiin ikkunoihin.

Taustalla halu parantaa alati suosiotaan kasvattavien kiinteiden ikkunoiden käytettävyyttä

Ikkunat voidaan karkeasti jakaa avautuviin sekä avautumattomiin, eli kiinteisiin ikkunoihin. Kiinteiden ikkunoiden suosio on noussut merkittävästi niin uudis- kuin korjausrakentamisessakin. Ne mahdollistavat suuremmat ikkunakoot, ja minimalistisen karmirakenteen ansiosta valoaukko on suurempi kuin samankokoisessa avautuvassa ikkunassa. Lisäksi kiinteässä ikkunassa on vain kaksi pestävää pintaa, sisä- ja ulkopuoli.

”Kiinteän ikkunan kasvavan suosion myötä on tullut yhä tärkeämmäksi kehittää tuotteen laatua, käytettävyyttä, ulkonäköä ja turvallisuutta”, kertoo Tiivin ikkunoista vastaava tuotepäällikkö Aku Ilola.

Kiinteä ikkuna on tyypillisesti olohuoneessa, jonne halutaan runsaasti valoa ja maisema halutaan välittää sisälle mahdollisimman esteettömästi, mutta sen käyttö myös muissa huoneissa on lisääntynyt.

Tiivi Maisema tuo tuuletusominaisuuden kiinteään ikkunaan minimalistisella tyylillä

Vaikka ilmanvaihtolaitteet huolehtivat yhä enemmän rakennusten sisäilmasta, on tärkeää olla mahdollisuus hetkellisesti tuulettaa tarpeen mukaan tehokkaasti.

”Uuteen kiinteään Tiivi Maisema -ikkunaamme on saatavana aukeava osa samaan karmikehykseen kiinteän ikkunan rinnalle. Näin yhdistyvät kiinteän ikkunan esteetön näkymä ja tuuletusmahdollisuus”, Ilola kertoo.

Etelä-Suomessa Tiivin ikkuna- ja oviasiantuntijana toimiva Simo Ylä-Peränen sanoo puolestaan, että ikkunoiden yhteensopivuus sisustukseen koetaan tärkeäksi. Minimalistinen kiinteä ikkuna soveltuu erinomaisesti erilaisten sisustusten kanssa. Väri voidaan valita vapaasti.

”Uusi avattava osa tuo toivotun tuuletusmahdollisuuden ja sen näkymätön piilosaranointi yhdistyy kiinteän ikkunan minimalistiseen tyyliin. Uudella Tiivin Maisema-ikkunalla voidaan suunnitella näyttäviä ikkunakokonaisuuksia”, Ylä-Peräinen kannustaa.

Parannuksia myös suurten ikkunoiden turvallisuuteen ja huollettavuuteen

Kiinteiden ikkunoiden halutaan usein olevan varsin suuria, jotta valo ja maisema saadaan maksimaalisesti osaksi asumista ja elämäämme. Tällöin korostuvat lasiturvallisuus ja mahdollisuus lasin vaihtamiseen. 

”Asiakkaidemme turvallisuus on meille erittäin tärkeää. Siksi olemme patentoineet erityisen kiinnitysmekanismin raskaalle lasielementille. Sen ansiosta suurikin lasi pysyy turvallisesti paikoillaan kuljettamisen ja rakentamisen aikana sekä vuosikymmeniä valmiissa talossa”, tuotepäällikkö Ilola kertoo. 

Joskus ikkuna saattaa mennä rikki vaikkapa pihapelien seurauksena ja edessä on lasin vaihtaminen. Tavanomaisessa kiinteässä ikkunassa tämä tarkoittaisi pielirakenteiden purkamista sisältä ja ulkoa, jotta ikkuna saadaan irrotetuksi. Tiivin Maisema-ikkunassa tätä ongelmaa ei ole, sillä lasin kiinnitys mahdollistaa lasielementin vaihtamisen näppärästi ilman esimerkiksi kalliin rappauksen rikkomista.