Millaista on olla kesätyöntekijänä Tiivillä?

Tiivi työllistää Haapajärven tehtaallemme lukuisan määrän kesätyöntekijöitä joka vuosi.

Tänä vuonna kesätyöhön Tiivin tehtaalle voi hakea henkilöstökumppanimme Go Onin kautta. Go Onin hakuun pääset täältä: https://go-on.fi/tyopaikat/tuotantotyontekija-12476/

Tässä hieman esimakua työstä ja työyhteisöstämme viime vuoden kesätyöntekijämme Riinan kertomana:

Riina työskenteli kesätöissä Haapajärven tehtaalta kesällä 2019 jo toista kesää putkeen. Haapajärven tehdas vaikutti kivalta ja tutulta työpaikalta, ja koska Riina on kotoisin Haapajärveltä, tehtaalla työskentelevät ihmisetkin olivat Riinalle pääasiassa tuttuja jo ennen työhön tulemista.

Riina oli viime kesänä töihin tullessaan jo kokenut kesätyöntekijä ja sen vuoksi toimintatavat olivatkin hänelle tuttuja. Tämä johti siihen, että hän sai paljon vastuuta heti alusta lähtien. Riinalle oli kertynyt kokemusta jo monesta eri työtehtävästä ja -vaiheesta tehtaalla mm. listoituksesta sekä helotuksesta, ja hän pystyikin opastamaan myös uusia työntekijöitä tehtäviinsä. Kiertävä työrooli oli Riinan mielestä positiivinen asia, koska tällä tavoin työpäiviin sai paljon vaihtelua.

Vaikka työympäristö ja ihmiset tehtaalla olivat Riinalle työhön tullessa tuttuja, ikkunanvalmistuksen monipuolisuus yllätti Riinan täysin. Kahden kesän kokemuksella ikkunanvalmistuksen kokonaisuus alkoi pikkuhiljaa hahmottua paremmin ja paremmin. Myös Tiivin tuotemerkin merkitys, koko ja tunnettuus ikkunamarkkinoilla täsmentyi vasta pidemmän työkokemuksen myötä. Ikkunoista tuli Riinan työn myötä myös ihmetyksen aihe kaveripiirissä – Riinakin kiinnittää ikkunatehtaalla työskenneltyään aivan eri tavalla huomiota ikkunoihin sekä kodeissa ja liiketiloissa. Hauskaa myös on, että omalla tehtaalla valmistetut ikkunatkin tunnistaa jo helposti!

Riina kertoi, että Tiivin tehtaalla oli mukava tehdä töitä. Hän koki saaneensa aina esimieheltään tukea ja ilmapiiri työpaikalla oli hyvä sekä vastaanottavainen.

Riinan tulevaisuus näyttää kuitenkin tuotantotyön sijaan suuntautuvan lääketieteen opintojen pariin. Tuleva unelma-ammatti voisi olla esimerkiksi sydänlääkäri. Kokemus tehdastyöstä on kuitenkin tärkeä tulevaisuuden suunnitelmien kannalta. Tehdastyö opettaa sinnikkyyttä, pitkäjänteisyyttä ja antaa rutiinia, jota tarvitaan sekä opiskelussa, että pääsykokeisiin valmistautumisessa.