Ikkunavalinnoilla suuri merkitys kodin asumismukavuuteen

Rakennatko omakotitaloa tai harkitsetko ikkunaremonttia? Tiesitkö, että hankkimalla oikeanlaiset ikkunat, voit vaikuttaa moneen asiaan kodissasi?

Oikeilla ikkunavalinnoilla on suuri merkitys, sillä ne vaikuttavat kotisi asumismukavuuteen ja toimivuuteen vuosikymmenten ajan. Ikkunoilla voi vaikuttaa paitsi kodin energiatehokkuuteen, myös mobiiliverkon kuuluvuuteen, auringonsuojaukseen, turvallisuuteen, sekä ennen kaikkea sisustukseen ja ulkonäköön.

Auringonsuojalasi estää auringon liikalämmön pääsyn asuntoon

Suuret ikkunapinnat jatkavat suosiotaan niin uudisrakentamisen kuin remontoinninkin nykytrendeinä. Sisälle halutaan mahdollisimman paljon luonnonvaloa ja siten myös luonto osaksi sisustusta. Suuret ikkunat ovat nostaneet esille myös sisätilojen suojaamisen auringolta, mikä on perinteisesti tehty sälekaihtimien avulla. Kevään ensimmäiset auringonsäteet ja kesän paahtava auringonpaiste nostavat sisätilojen lämpötilan korkeisiin lukemiin ja huonekalujen värit haalistuvat jatkuvasta auringonpaisteesta.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu auringonsuojaus säästää asunnon jäähdytyksessä ja lämmityksessä. Ikkunoiden auringonsuojalasituksen avulla voidaan estää auringon liikalämmön pääsy asuntoon ja mahdollistaa miellyttävät oleskeluolosuhteet suurienkin ikkunapintojen äärellä myös auringonpaisteella, ilman että ikkunoita tarvitsee peittää sälekaihtimilla tai markiiseilla. Täten upeista maisemista voi nauttia ilman paahtavaa kuumuutta sisällä. Lisäksi auringonsuojalasi torjuu myös haitallista UV-säteilyä.

Moderni ikkuna takaa myös toimivat mobiiliyhteydet myös sisätiloissa

Nykyelämän tarpeet ja tottumukset asettavat yhä suurempia vaatimuksia ongelmitta toimiville yhteyksille. Kasvavan datan määrä, teknologian kehitys sekä tiivis ja energiatehokas moderni rakentaminen sekä remontointi aiheuttavat haasteen toimivan mobiiliyhteyden takaamiseksi osana jokapäiväistä arkea. Ethän uuden kodin rakentajana tai ikkunaremontin tekijänä halua, ettei kännykkäsi toimi sisätiloissa?

Nykyaikaiset energiatehokkaat ikkunat ja rakennusmateriaalit vaimentavat mobiilisignaalia, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia toimiville mobiiliyhteyksille. Tiivin Connect Antennilasi on ratkaisu sisätilojen kuuluvuusongelmiin. Antennilasi helpottaa mobiilisignaalien kulkua signaalia vaimentavien seinärakenteiden läpi. Antennilasi siirtää tehokkaasti operaattoreiden mobiilikentän sisäpuolelle, ja parantaa oleellisesti mobiilikuuluvuutta verrattuna tilanteeseen, jossa antennia ei ole. Näin oikeilla ikkunavalinnoilla voidaan varmistaa myös toimivat yhteydet sisätiloissa.

Tiivi Suunnitteluapu – Helpoin tapa valita ikkunat kotiisi

Tiivi Suunnitteluapu on maksuton palvelu, joka auttaa kaikissa ikkunoita ja ovia koskevissa kysymyksissä olipa kyse sitten mitoituksesta, teknisistä ominaisuuksista, tyylistä tai lisävarusteista. Asiantuntijamme suositusten avulla voit valita juuri sinun kotiisi sopivat ikkuna- ja oviratkaisut edellä mainitut tekijät huomioiden.

Tiiviltä saat vain parasta unelmiesi kotiin. Markkinoiden parhaat tuotteet, kattavimmat takuut ja maksuton Suunnitteluapu-palvelu tekevät Tiivistä ylivoimaisen valinnan. Mittatilaustyönä valmistetut kotimaiset laatuikkunat ja -ovet kohentavat talosi ilmettä ja nostavat sen arvoa kymmeniksi vuosiksi. Samalla asuinmukavuus paranee – eikä lämpökään karkaa harakoille.