Ikkunaremontti on myös talvilaji

Tietoisuus talviasennuksen sujuvuudesta on lisääntynyt.

Tietoisuus talviasennuksen sujuvuudesta on lisääntynyt. Moni valitsee talven ikkuna-asennuksen ajankohdaksi yksinkertaisesti siksi, että kesällä muut julkisivuremontit vaativat aikansa.

Talviasennus käy ammattitaitoiselta asentajalta yhtä nopeasti ja laadukkaasti kuin lämpimän vuodenajan asennuskin. Sen hyödyt alkavat jo tänä talvena esimerkiksi alentuneina lämmityskustannuksina ja ikkunoiden toimivuutena.

Jos kesä- ja talviasennuksia vertailee toisiinsa, talven etuna on myös asennustyön parempi saatavuus, ikkunoiden ja ovien lyhyempi toimitusaika sekä keskimäärin edullisempi ajankohta rakennus- ja remontointialalla.

Asennustyön ajasta, paikasta ja olosuhteista riippumatta asiakkaan kannattaa varmistaa jo tarjousta pyytäessä ikkunavalmistajilta asennuspalveluiden sisältö, asentajien ammattitaito ja asennustyön takuut. Tuotteiden laadun ja niiden kohteeseen sopivuuden lisäksi asennuksella on suuri merkitys ikkunoiden ja ovien toimivuuteen ja kestävyyteen. Asennuksen laatusertifiointi on vahva viesti siitä, että jokainen työvaihe tehdään huolellisesti ja taidolla.

Tuuletus kaupan päälle

Käytännössä ikkunoiden ja ovien asentaminen talvella poikkeaa kesäasentamisesta vain eristevaahdon valinnassa. Ikkunat asennetaan yksi kerrallaan, jolloin kukin ikkuna-aukko on auki kymmenestä kahteenkymmeneen minuuttiin. Tämä vastaa huoneen tuuletusta, muttei jäähdytä kotia.

Tuossa ajassa vanha ikkuna on poistettu, uusi ikkuna kiinnitetty paikoilleen ja uretaanieristys tehty kertaalleen.

Eristevaahdoksi valitaan talviaikaan vaihtoehto, joka soveltuu asennukseen pakkasolosuhteissa. Ikkunassa talviaikaan käytetty vaahto toimii samalla tavoin kuin kesällä käytetty eristysaine. Ne molemmat kestävät asennetussa ikkunassa kovankin pakkasen.

Pellit taivutetaan oikeaan mittaansa asennusautossa säältä suojassa, ja itse asiassa iso osa asennustyöstäkin tapahtuu sisätiloissa.

Asennusryhmä on asiakkaaseen yhteydessä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, mikäli näyttää että pakkanen on liian kova asennusta ajatellen. Tällaisia päiviä on Suomen talvessa yleensä vain muutama.

Ikkunaremontti on räätälöity kotiisi

Ikkunaremontti alkaa yhteydenotolla ikkunoita tarjoavaan yrityksen edustajaan tai ikkuna-asiantuntijaan, jonka kanssa kotiin suunnitellaan ja valitaan oikeat ikkunat.

Ikkunoiden valmistuessa tehtaalla asentaja sopii asukkaalle sopivan asennusajankohdan.

Asukkaalta ammattitaitoisen asennuksen suorittaminen vaatii noin 1,5 metrin työskentelytilan tyhjentämisen ikkunan eteen, yleensä kaiken muun hoitaa asennusryhmä. Asennusryhmän tehtävänä on huolehtia mm. kulkuväylien suojaamisesta, asennuksen jälkien siivoamisesta ja vanhojen ikkunoiden kierrätyksestä.

Sitten vain nauttimaan talven lämmöstä energiatehokkaiden, tyylikkäiden ja toimivien ikkunoiden takaa!