Ikkunaremontin 5 sudenkuoppaa – Näin vältät yleisimmät virheet

Ikkunaremontti on urakka, johon useimmat ryhtyvät vain kerran elämässään. Kyseessä on kuitenkin merkittävä investointi ja remontin lopputuloksella on vaikutuksia vuosikymmeniksi eteenpäin.

Kiinnittämällä huomiota muutamaan perusasiaan on helppo välttää yleisimmät sudenkuopat. Näin taataan huoleton ikkunaremontti, joka parantaa asumisen laatua ja maksaa itsensä takaisin mm. säästyneinä lämmityskuluina ja asunnon arvon nousuna.

1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – Hyödynnä ammattilaisten maksuton suunnitteluapu

Esimerkiksi ikkunoiden mittaaminen itse on usein haastavaa. Monet yritykset tarjoavatkin maksutonta palvelua, jossa ikkunaremonttien ammattilainen auttaa remontin suunnittelussa ja ottaa mitat sekä vastuun mittojen oikeellisuudesta. 

Suunnitteluapu edellyttää lähes aina kotikäyntiä, sillä vain paikan päällä asiantuntijalla on mahdollisuus tutustua kohteeseen ja keskustella asukkaiden tarpeista ikkunoihin liittyen. Kattavat ja paikkansa pitävät lähtötiedot helpottavat myös remontin kilpailuttamista.

2. Ikkunoissa on eroja – Valitse tyyliltään ja ominaisuuksiltaan kotisi tarpeita vastaavat ikkunat

Ikkunoiden valinnassa on syytä ottaa huomioon oman kodin tarpeet. Ulkonäköä tulisi voida räätälöidä omaan kotiin sopivaksi sisä- ja ulkopuolen värityksen sekä puitteiden ja painikkeiden tyyliin ynnä muiden yksityiskohtien osalta. Ikkunat tekniset ominaisuudet ja lasitukset kannattaa puolestaan valita siten, että ne lisäävät asumismukavuutta.

Ääneneristyslasi on tarpeen melualueilla ja huurtumaton lasi etenkin avoimella seinustalla sijaitsevissa hyvin lämpöä eristävissä ikkunoissa. Auringonsuojalasilla voidaan vähentää sisätilojen lämpenemistä kesällä ja estää haitallista UV-säteilyä.

Uudet ikkunat saattavat myös estää matkapuhelinverkkojen pääsyn sisätiloihin tehokkaammin kuin vanhat ikkunat. Tämä näkyy pätkivinä puheluina ja huonosti toimivina mobiilinettiyhteyksinä. Ongelman voi välttää valitsemalla ikkunoihin antennilasin.

3. Kotona ollaan pääasiassa sisällä – Ota huomioon ikkunoiden vaikutus sisäilman laatuun

Uudet ikkunat ja niiden huolellinen asentaminen tekevät kodista entistä ilmatiiviimmän. Siksi ikkunaremontilla on lämmöneristyksen lisäksi vaikutusta myös kodin ilmanvaihtoon ja sisäilman laatuun.

Etenkin tuloilman riittävästä määrästä onkin huolehdittava, jotta vältytään tunkkaisuuden ja vedon tunteen kaltaisilta sisäilmaongelmilta. Ikkunaremontin yhteydessä helppo ratkaisu on valita ikkunat, joihin on jo tehtaalla asennettu valmiiksi raitisilmaventtiilit.

Tiivin ikkunoihin on saatavilla uusi edistyksellinen KLIK-raitisilmaventtiili, jonka korkeat ilmamäärät lisäävät asumismukavuutta tuoden runsaasti puhdasta tuloilmaa asuntoon. Automaattisesti tuloilmaa esilämmittävän venttiilin suodatin on vaihdettavissa helposti ilman työkaluja.

4. Vain oikein asennettu toimii oikein – Älä aliarvioi asennuksen merkitystä

Asennuksen laadukas toteutus vaikuttaa merkittävästi ikkunaremontin onnistumiseen. Paraskaan ikkuna ei huonosti asennettuna toimi kuten pitäisi. Taitava remontoija voi asentaa ikkunat itse, mutta suurin osa omakotitalossa asuvista jättää asennuksen ikkunoiden toimittajan vastuulle. 

Ammattitaitoisimmallakin asennuksella on syytä olla takuu ja on tärkeää huomata, ettei asennustyön takuu ole sama kuin itse ikkunan takuu. Kattava asennustyön takuu on sekä tae laadusta että merkki siitä, että ikkunaremontin toteuttaja on valmis kantamaan vastuunsa, mikäli jokin asennuksessa sattuisi syystä tai toisesta menemään pieleen.

Tiivin asennustyö on ainoana Suomessa saavuttanut ISO 9001-2015 -laatusertifikaatin. Sen ansiosta kaikille Tiivin asennustöille myönnetään peräti 10 vuoden takuu.

5. Halpa hinta vai hyvä laatu? – Valitse luotettava ikkunaremontin toteuttaja

Rakennusala on valitettavan tunnettu yrityksistä, joiden toiminta ei ole kannattavaa ja jotka eivät kanna vastuutaan mahdollisissa reklamaatiotilanteissa. Ikkunaremonttia kilpailutettaessa onkin hinnan lisäksi hyvä vertailla yrityksiä myös hieman tarkemmin. Taloustietojen ja referenssien lisäksi on tärkeää selvittää, mitä eri yritysten takuut kattavat ja mitä eivät.

Tiivillä on panostettu siihen, että asiakas saa aina laadukkaiden Suomessa valmistettujen ikkunoiden lisäksi ammattitaitoista ja luotettavaa palvelua omakotitalon ikkunaremontin kaikissa vaiheissa.

Muistithan myös osallistua remonttiarvontaamme?

Täyttämällä arvontalomakkeen voit voittaa peräti 10 000 € arvoisen Tiivi-ikkunaremontin kotiisi. Voittaja selviää 4.1.2021. Voit hyödyntää voittosumman myös takautuvasti, mikäli haluat toteuttaa ikkunaremontin aikaisemmin.

Osallistu arvontaan täällä »