Toimituksen vastaanotto ja varastointi

Kiitos ja onnittelut, että olette valinneet parhaat Tiivi-tuotteet. Jotta uusien tuotteiden vastaanotto olisi teille mahdollisimman vaivatonta ja tuotteet säilyisivät mahdollisimman hyvinä ennen asennusta, tutustukaa tarkasti näihin ohjeisiin.

Uudet ikkunat ja ovet toimitetaan teille kuormalavoilla kuorma-autolla. Tiivin ikkunat ja ovet on pakattu kuormalavoille niin, että ne kestävät hyvin tilapäistä säilyttämistä ulkona ilman erillistä peittämistä. Ainoastaan listapaketti tulee nostaa sisätiloihin. Listapaketit on merkitty keltaisella lapulla. Määrästä riippuen lavoille tulee varata pihalta tasaista tilaa noin 5-10 m2.

Ensisijaisesti toivomme teidän olevan paikalla vastaanottamassa toimitusta. Mikäli ette ole paikalla ottamassa toimitusta vastaan, kuljetusliike jättää toimituksen pihallenne. Sopikaa tällöin erikseen kuljetusliikkeen kanssa mihin kohtaa pihaa, mahdollisimman lähelle rakennusta, kuormalavat voi laittaa. Huomioikaa, että kuorman purkaminen tapahtuu kuorma-auton perästä ja kuorma-autolla on päästävä ajamaan lähelle kohtaa, johon lavat lasketaan.

Sovithan myyjän kanssa etukäteen, mikäli kuorman purkamisessa tarvitaan erikoislaitteita. Kelistä riippuen pyydämme teitä huolehtimaan, että tie ja piha ovat ajokuntoisia esim. kelirikko tai tien painorajoitus.

Tarkempi varastointiohje löytyy käyttö- ja huolto-oppaasta, joka toimitetaan tuotteiden mukana tai osoitteesta www.tiivi.fi/esitteet-ja-oppaat. Mikäli olette paikan päällä vastaanottamassa toimitusta, tarkastakaa yhdessä kuljettajan kanssa, että pakkaukset näyttävät ehjiltä. Jos havaitsette kuljetusvaurioita, pyytäkää kuljettajaa kirjaamaan ne rahtikirjaan. Mikäli huomaatte myöhemmin pakkauksissa huomautettavaa, ottakaa yhteyttä Tiivin kuljetukseen puh. 040 835 6439 tai tiivi.kuljetus@tiivi.fi. Asentajamme tarkastavat pakkaukset myös ennen asennustyön aloittamista.

Ilmoitus mahdollisesta kuljetusvauriosta merkitään rahtikirjaan tai ilmoitetaan viimeistään 7 vrk toimitustapahtumasta puhelimitse tehtaalle:

020 7690 260

Pakkauksen kunnon tarkistaminen

On tärkeää, että pakkausten kunto tarkistetaan tuotteiden saapuessa. Mahdolliset vauriot (reiät, repeämät) tulee korjata heti muovilla tai teipillä. Jos havaitsette kuljetuksen aikana syntyneitä vaurioita, tulee vaurio merkitä heti rahtikirjaan tai ilmoittaa siitä viipymättä Tiivin tehtaan kuljetuspalveluun numeroon  020 7690 260.

Pitempiaikainen varastointi

Pitempiaikainen varastointi edellyttää kuivaa säilytysalustaa, tuuletusta ja suojausta pressuilla. Turvallisin tapa on suojata tuotteiden pinta (esim. ovi) pahvilla tai muovilla niin, että suojan ja pinnan väliin jää ilmarako, eikä muovi tai teippi ole suoraan kosketuksissa pinnan kanssa.

Rakennusaikainen suojaus

Tuotteet tulee suojata rakennusaikana. On huomioitava, että esim. valu-, muuraus- ja tasoitustyöt lisäävät sisäilman kosteutta. Liian korkea sisäilman kosteus saattaa vaurioittaa ikkuna- ja ovituotteita.