Kohde 15 & 21: Kastelli – Kuori

Suojaavan kuoren ja luonnonvalon kodikas yhdistelmä

Tuusulan asuntomessuilla esiteltävä Kuori-mallisto on Kastellin 30-vuotisen talosuunnittelun taidonnäyte. Mallisto on arkkitehti SAFA Eevamaria Timlinin taidokasta käsialaa. Kuori-mallisto on suunniteltu sopimaan useimmille tonteille sekä ekologisiin elämänarvoihin. Puun tuntu luo kodikkuutta ja luonnonvalo tulvii sisään. Pohjaratkaisu on hiotun käytännöllinen, tuloksena kaunis arkkitehtoninen kokonaisuus, joka vie kodin toimivuuden uudelle tasolle.

Kohde 21: Kuori 115

Yksitasoinen Kastelli Kuori 115 -malli kutsuu astumaan sisään valoisalla, läpi talon avautuvalla näkymällä. Sisäänkäynnin lasitettu ulko-ovi ja Tiivin kiinteät korkeat ikkunat antavat saapujalle juhlavan, avaran näkymän talon läpi, eteisen kautta taas toiselle pihalle. Talon pohjaratkaisu on L-muotoinen. Ulkokehälle on sijoitettu makuuhuoneet ja pesutilat, jolloin kodin sydämeen tulevat keittiö, ruokailu- ja oleskelutilat takkoineen. Oleskelutiloissa sisäkatto kohoaa korkealle ja kaartuu kuorena asukkaidensa suojaksi. Talon läpi ulottuva eteistila antaa muuntojoustavuutta erilaisille tonteille, sillä pääsisäänkäynnin voi valita sisäpihalta tai ulkokehältä.

Messutalon vaaleat sisustuspinnat ja skandinaavinen tyyli antavat oikeutta ikkunoista tulvivalle luonnon valolle ja tuovat näin lisää tilantuntua asumiseen. Tiivin tuotteita löytyy kohteesta kiinteinä ja avattavina ikkunoina valkoisella sisäpuitteella ja mustalla ulkopuitteella.

Kohde 15, Kuori 125

Asuntomessuilla on nähtävillä myös kaksikerroksinen Kastellin Kuori 125 -malli, jossa korostuu juhlava tunnelma. Tunnelmaltaan skandinaavisen lämminhenkinen talo on suunniteltu kahdelle aikuiselle ja nuorelle tytölle. Kodin yhteiset tilat jatkuvat huomaamattomasti tilavalle terassille, joka tuo kesäisin lisää tilaa asumiseen. Terassin katto muodostaa suojaavan, holvimaisen tilan, joka taittaa terän paahtavimmalta auringonpaisteelta. Ihana luonnonvalo siivilöityy Tiivin korkeiden kiinteiden ikkunoiden kautta oleskelu- ja ruokailutilaan ja täyskorkean tilan kautta myös yläkerrokseen. Sisäänkäynti tarjoaa valoisan näkymän pääovelta suoraan ulos sekä ylös ja sivulle korkeaan huonetilaan.

Kastellin Kuori 125 on kaunis talo niin ulko- kuin sisätiloiltaan. Mallin pohjaratkaisu on suunniteltu kapeillekin tonteille sopivaksi. Kaksikerroksisessa Kuori-mallissa katon muodostama kuori tulee juhlavasti esille sisätilaan kaartuvalla ja ensimmäisen kerroksen korkeuteen laskeutuvalla katolla, joka jatkuu tilavalle terassille. Yläkerran makuuhuoneesta avautuu oma parveke suojaavan kuoren alle. Holvimainen tunnelma jatkuu portaikossa kerrosten välillä.

Tähän Asuntomessutaloon on valittu tumman ulkokuoren ja ikkunoiden kanssa sopivat sisustusvalinnat. Tammiparketti korostaa hienosti tumman sisustuksen kanssa kodin juhlavaa tunnelmaa. Tiivin kiinteät ikkunat tummine sisäpuitteineen korostavat talon arkkitehtuuria.

Kohdetiedot Kastelli Kuori 115
Osoite: Pikkukarhunkierto 6, 5701-3
Talotyyppi: omakotitalo
Huoneistoala: 115 m2
Huoneiston kokoonpano: 4 h + k + s + autokatos + varastorakennus
Asukasmäärä: 4
Kerrosluku: 1
Talotehdas: Kastelli-talot Oy
Runko: puu
Julkisivu: puu
E-luku: 104
Energiatehokkuusluokka: B
Lämmönlähde: Kaukolämpö, vesikiertoinen lattialämmitys
Näytteilleasettaja: Kastelli-talot Oy, p. 010 277 6600
Rakennuttaja: Kastelli-talot Oy, p. 010 277 6600
Arkkitehtisuunnittelija: Eevamaria Timlin, ark Timlin Oy
Sisustuksen suunnittelija: Kastelli-talot Oy, Sanna Siik-Keskisarja, Annu Lahtinen

Kohdetiedot Kastelli Kuori 125
Osoite: Pikkukarhunkierto 9, 5703-7
Talotyyppi: omakotitalo
Huoneistoala: 127 m2
Huoneiston kokoonpano: 4 h + k + s + varasto+ autokatos
Asukasmäärä: 4
Kerrosluku: 1,5
Talotehdas: Kastelli-talot Oy
Runko: puu
Julkisivu: puu
Energiatehokkuusluokka: B
Lämmönlähde: Kaukolämpö, vesikiertoinen lattialämmitys, varaava tulisija
Näytteilleasettaja: Kastelli-talot Oy
Rakennuttaja: Kastelli Talot Oy
Arkkitehtisuunnittelija: Eevamaria Timlin, ark Timlin Oy
Sisustuksen suunnittelija: Kastelli-talot Oy, Sanna Siik-Keskisarja, Annu Lahtinen