Kohde 18: Talo Lehtelä

Hirsitalon täydeltä älyä ja valoa

Tuusulan asuntomessuille rakennettu Talo Lehtelä on upea hirsitalokohde, jonka suunnittelun tavoitteena on ollut helppohoitoinen, huoleton ja tekninen älykoti. Hirsi valikoitui rakennusmateriaaliksi tulevien asukkaiden toiveesta saada terve talo, terveellinen koti asuttavaksi. Myös sisustusmateriaaleiksi on valittu paljon luonnonmateriaaleja.

Tiivin laajasta valikoimasta löytyi arkkitehtuuria tukevat isot kiinteät ikkunat. Talo Lehtelässä on upea, valoisa pääoleskelutila korkeine ikkunoineen. Korkeiden ikkunoiden jatkeeksi on valittu kaksi kokolasista Tiivi Parvekeovea, joista aukeaa suuri lasitettu terassi. Samalla luonnonmateriaalien selkeä läsnäolo kaikissa pinnoissa tekee kohteesta kodikkaan ja rauhoittavan.

Ulko-oveksi taloon valikoitui Tiivin ulko-ovi uudesta CITY-mallistosta samassa harmaan sävyssä kuin ikkunatkin. Urbaani CITY-mallisto on kaunis ja kestävä ratkaisu uudiskohteisiin ja kaupunkikoteihin. City-mallistosta löytyy valinnanvaraa esimerkiksi puuverhoiltujen talojen, hirsitalojen ja 70–80-lukujen tiilitalojen oviremontteihin.

Talo Lehtelän älykotia tukemaan valittiin uutta teknologiaa, Tiivi Connect Antennilasi, joka parantaa merkittävästi matkapuhelimen kuuluvuutta ja datasiirtoa sisätiloissa. Antennilasi vastaanottaa ja levittää signaalin ainutlaatuisen laajasti mahdollistaen kännykän ja muiden mobiililaitteiden toimivuuden missä tahansa kohtaa huonetta. Huomaamaton Connect Antennilasi on kestävä, turvallinen ja huoltovapaa, kehitetty yhteistyössä antenniteknologian huippuasiantuntijoiden kanssa. Innovatiivinen ratkaisu mahdollistaa kuuluvat puhelut ja toimivat yhteydet 3G-, 4G- ja 5G-verkoissa operaattorista riippumatta. Tiivi Connect Antennilasi on myös ekologinen ratkaisu; se ei vaadi sähköä eikä heikennä ikkunan energiatehokkuutta.

Kohdetiedot Talo Lehtelä
Osoite: Pikkukarhunkierto 5
Talotyyppi: omakotitalo
Huoneistoala: 119 m2
Huoneiston kokoonpano: 5 h + k + s + varasto + autokatos
Asukasmäärä: 2
Kerrosluku: 1
Talotehdas: Honkarakenne
Runko: hirsi
Julkisivu: hirsi
E-luku: 144
Energiatehokkuusluokka: C
Lämmönlähde: Kaukolämpö, vesikiertoinen lattialämmitys
Rakennuttaja: Hans Lehtelä, projektipäällikkö Kirsi Luttinen NBIDESIGN
Arkkitehtisuunnittelija: Honkarakenne, Anne Mäkinen
Sisustussuunnittelu: Kirsi Luttinen NBIDESIGN