Valitse kotiisi vain parasta

Jokainen koti ansaitsee vain parasta. Tärkeänä osana talon asuinmukavuuden, toimivuuden ja energiatehokkuuden varmistamista ovat myös ikkunat ja ovet.

Innovatiiviset ja tyylikkäät yksityiskohdat tuovat kotiin ripauksen ylellisyyttä

Nykyisiin ikkuna- ja oviratkaisuihin on kehitetty paljon yksityiskohtia ja toiminnallisuuksia, jotka nostavat kodin arjen uudelle tasolle. Ikkuna- ja ovituotteiden kehitys on luonut tuotteille tyylikkäämmän ulkonäön, joka todella tuo ikkunat ja ovet osaksi sisustusta, ylivertaisen käyttökokemuksen, jolloin ikkunat ja ovet tukevat arjen sujuvuutta, sekä maksimaalisen turvallisuuden tukien kodin tärkeintä tehtävää olla turvallisin paikka maailmassa asukkailleen.

Perinteisten ikkunasaranoiden rinnalle on kehitetty täysin huomaamattomat ja erittäin kestävät piilosaranat, jotka jäävät kokonaan piiloon puitteen ja karmin väliin. Tiivi Kristalli-ikkunan piilosaranoiden kestävän rakenteen ansiosta suurikaan ikkuna ei tarvitse avattaessa lainkaan lisätukea ja piilosaranattomuus tuo ulkona olevan maiseman sisätiloihin esteettömästi sellaisenaan. Piilosaranallisen ikkunan saa avattua yhdestä kiinteästä painikkeesta ja ulkopuitten pienpainikkeista, eikä helposti hukkaan menevästä ikkuna-avaimesta tarvitse enää huolehtia.

Mustat ikkunat nostavat yhä suosiotaan sisustuksessa ja ne tuovat rakennukseen modernia tyylikkyyttä. Kokonaan mustat ikkunat eivät ole olleet täysin ongelmattomia, sillä karmirakenteen ja pintojen ollessa mustia on ikkunan välitila alttiimpi kuumenemaan auringonpaisteessa. Tuotekehittelyn tuotoksena on kehitetty Tiivi BLACK -ikkuna, jossa on erityinen lasitusratkaisu juuri kokonaan mustalle ikkunalle, välitilan kuumentumisen välttämiseksi ja ikkunarakenteiden suojaamiseksi. Ikkunan välitilasta on saatu hyvin tuulettuva ja erityinen lasitusratkaisu suojaa sisätiloja myös auringon liialliselta lämpösäteilyltä.

Oviin saatavat älylukitukset helpottavat kotiinpaluuta ja mahdollistavat avaimettoman kulkemisen myös perheen pienimmille. Kotiavainten hukkuminen voi jäädä siis historiaan, kun näitä ei ole välttämätöntä arkipäivissä kantaa mukana. Mobiiliohjaus ja etähallinta ovat myös mahdollisia sovelluksen kautta, sekä lukossa on myös automaattinen avaustoiminto, joka tunnistaa, kun ovea lähestyy lukkoon liitetyn puhelimen kanssa.

Lasitusratkaisut mahdollistavat sujuvan arjen ja mukavan oleskelun kotona

Erityisesti ikkunat ja osa ovista ovat lähes koko pinta-alaltaan materiaaliltaan lasia, joten lasitusratkaisut ovat merkittävässä roolissa ikkunoita ja ovia valitessa. Suomen neljä vuodenaikaa ja näiden mukaan vaihtelevat sääolosuhteet asettavat vaatimuksia ikkuna- ja ovituotteiden lasituksille, että tuotteet voivat toteuttaa tehtävänsä rakennuksissa parhaalla mahdollisella tavalla. Lasitusvalinnoilla voidaan vaikuttaa merkittävästi muun muassa kodin energiatehokkuuteen , asuinmukavuuteen, ääneneristävyyteen, sekä mobiiliyhteyksien kuuluvuuteen.

Auringonsuojalasi suojaa sisätiloja auringon säteilyn aiheuttamalta ylikuumenemiselta ja häikäisyltä, antennilasi taas vahvistaa mobiilisignaalien läpäisevyyttä ja varmistaa toimivat yhteydet sekä puheluiden kuuluvuuden kotona ja huurtumaton lasi taas ehkäisee erityisesti keväisin ja syksyisin tapahtuvan luonnollisen huurtumisilmiön syntymisen ikkunan ulkopintaan. Kuviolaseilla voi luoda näkösuojaa ikkunoihin ja oviin ja varmistaa näin ollen kodin yksityisyyden, vaikka kodin läheisyydessä olisikin liikennettä tai muita koteja.

Julkaisija GSD Nordics Oy, julkaistu Iltalehden Pääsiäisliitteessä 8.4.2023.