Hyödynnä kotitalousvähennys asennustyöstä

Kun teetät ikkuna- tai oviremontin kotiin tai mökille, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä.

Muistathan, että niin ikkunaremontin kuin muidenkin kotona teetettyjen töiden kohdalla kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Ikkunat ja ovet eivät siis kuulu kotitalousvähennyksen piiriin, mutta niiden asennustyö sen sijaan kuuluu.

Näin paljon voit saada kotitalousvähennystä

Kun maksat esimerkiksi ikkunoiden asentamisesta, saat vähentää 40 % vähennykseen oikeuttavan työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Kotitalousvähennyksellä on myös euromääräinen enimmäismäärä, joka on vuonna 2020 2 250 euroa.

Maksimivähennyksen saat, jos vuonna 2020 yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 875 euroa (5 875 euroa x 40 %) – omavastuu 100 euroa = 2 250 euroa. Vähennys on henkilökohtainen, joten pariskunta voi vuonna 2020 saada yhteensä 4 500 euron vähennykset. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus, joka on myös henkilökohtainen. Jos puolisoiden hakema vähennys jää yhteensä alle yhden hengen enimmäismäärän, voi koko summan hakea myös vain toisen puolisen verotuksessa, sillä näin maksettavaksi tulee vain yksi 100 euron omavastuu. Lue lisää kotitalousvähennyksestä osoitteessa vero.fi.

Laadukas ikkuna-asennus Tiiviltä

Ikkunaremontin yhteydessä ammattitaitoiset asentajamme purkavat vanhan ikkunan, asentavat ja viimeistelevät uuden sekä siistivät huolellisesti jälkensä. Asentajamme antavat myös tuotteiden käytön- opastuksen ennen lähtöään. Haluttaessa kierrätämme purkujätteet.

Oheisella videolla tutustutaan laajaan Tiivi Kristalli-asennukseen, johon kuuluu lisäksi työmaan lähellä olevien huonekalujen siirto ja suojaus, työmaan siivous ja ikkunoiden pesu.