Isyyden ja työn yhdistäminen Tiivillä

Isät – sunnuntaina on teidän päivänne! Isänpäivänä on oiva tilaisuus tuoda esiin meillä työskenteleviä isejä ja pappoja ja heidän kokemuksiaan perhemyönteisestä kulttuurista. Perhemyönteisyys on meille ylpeydenaihe, ja se on osa sitoutumistamme hyvinvoivaan ja tasapainoiseen työympäristöön.

Haapajärven tehtaan tehdaspäällikkö Jarkko Salo on vaativan roolin lisäksi suurperheen isä. Annetaan Jarkon itse kertoa miten hänen mielestään isyyden ja uran yhdistäminen on onnistunut ja miten perhemyönteiseksi työpaikaksi hän meidät kokee.  

–  Meidän työpaikallamme olen tuntenut suurta kiitollisuutta siitä, että perheen on aina voinut laittaa ykkössijalle. Ei siitä tarvitse sen kummemmin miettiä – perhe tulee aina ensin, toteaa Jarkko, Haapajärven tehtaan tehdaspäällikkö.  

Jarkko on toiminut Haapajärven tehtaan johdossa jo 9 vuotta. Vastavalmistuneena diplomi-insinöörinä Haapajärven tehtaan vetotehtävä on ollut hänen uransa ensimmäinen vakavasti otettava työpaikka. Hän ei kuitenkaan ollut aloittaessaan vaativassa tehtävässä vain vastavalmistunut diplomi-insinööri vaan myös nuori, kahden pienen lapsen isä.  

–  Olimme vaimon kanssa aika nuoria, vain 25-vuotiaita, kun saimme ensimmäisen lapsen. Olimme silloin vielä molemmat opiskelijoita. Muutimme pariin otteeseen sekä työn että opiskelujen perässä pienen pojan kanssa. Kun muutimme Ouluun, jossa aloitin diplomi-insinöörin jatko-opinnot, perheeseemme syntyi toinen lapsi, Jarkko kertoo.  

–  Arki ei ollut helpoimmasta päästä luonnollisestikaan, vaativat opinnot ja pikkulapsiarjen yhdistelmä oli uuvuttava, Jarkko kertoo. Päivät leikittiin lasten kanssa, illat opiskeltiin ja yöt valvottiin, hän jatkaa.  

Kun Tiivin Haapajärven tehtaan tuotantopäällikön paikka tuli auki, Jarkko päätti heti hakea tehtävään. Haapajärvi houkutteli tuttuuden vuoksi, koska sinne oli entuudestaan jo sukusiteitä. Myös tehtävä vaikutti siltä mihin diplomi-insinöörin opinnot olivat Jarkkoa valmistaneet. Jarkko ei koskaan ajatellut, että etenisi rekryn loppumetreille asti, mutta tulikin lopulta valituksi – elämänsä ensimmäisen vaativaan ja koulutusta vastaavaan työhön. Valinnan jälkeen perhe muutti Haapajärvelle ja on asunut siellä siitä asti. Vuosinaan tehtaan päällikkönä, perhe on kasvanut kahdella lapsella, joten yleisen määritelmän mukaan Jarkolla on vaimoineen suurperhe.  

–  Arjen yhteensovittaminen neljän lapsen, vaativat roolin ja perheen töiden tasapuolisuuden tavoittelun vuoksi on ollut haastavaa, mutta kaikesta on selvitty. Työn ja perheen yhdistäminen on multitaskaamista parhaimmillaan, Jarkko kertoo.  

–  Työnantaja on aina joustanut, jos tarvitsee päivän vapaaksi tai suunnittelee pidempiäkin isyysvapaita. Ei ole koskaan ollut sellainen olo, ettei voisi järjestellä omia poissaoloja perheen vuoksi, Jarkko kertoo. – Tärkeä kokemus on myös se, että työyhteisö suhtautuu perheisiin ja arjen joustoihin myönteisesti, vaikka se saattaa joskus aiheuttaa ylimääräisiä järjestelyitä. Perhemyönteisyys on kulttuurissamme tosi syvällä, ja sen näkee ja tuntee työyhteisön ymmärryksestä ja luottamuksesta, Jarkko toteaa.  

–  Olen aina halunnut olla lasteni elämässä vahvasti mukana. Sukupolvemme on tottunut siihen, että isämme ovat olleet vähemmän lastensa arjessa mukana, ja minä oman sukupolveni edustajana olen halunnut valita toisin. Teen kaikki valinnat elämässäni aina perheen parasta ajatellen, Jarkko toteaa. – Ja vaikka perhe tulee aina ensin, se ei silti tarkoita sitä, että urakehitys tyssäisi paikoilleen, Jarkko jatkaa.  

Jarkko on pitänyt kahden nuoremman lapsensa kohdalla pitkät isyysvapaat. Rooli tehtaan johdossa on vaativa, ja tehtävän jättäminen muiden hoidettavaksi on ollut iso asia käsiteltäväksi. Toisaalta Jarkko mietti myös, miten hän pystyisi irtautumaan töistä useammaksi viikoksi. Iso ja tärkeä havainto on ollut kuitenkin se, että ensinnäkin on ollut todella tärkeää viettää erityinen, yhteinen aika lasten kanssa. Toiseksi, työ ei katoa mihinkään perhevapaiden seurauksena – siihen tarttuu vaan entistä innokkaammin, kun palaa takaisin. Kolmanneksi, oma poissaolo on mahdollistanut myös muille tärkeille avainhenkilöille mahdollisuuden ottaa roolia tehtaan johdossa.  

– Parasta on tietysti se, että on saanut itse viettää aikaa lasten kanssa, nähdä heidän kasvuaan ja samalla oma työ on odottanut ja työyhteisö hitsautunut vielä enemmän yhteen, koska he ovat päässet ratkaisemaan monia haasteita yhdessä ilman minun osallistumistani, Jarkko kertoo. Tilanne on siis kaikin puolin vain win-win. 

Muutoin Jarkko kiittelee myös yrityksemme osallistumista lasten harrastustoimintaan ja paikalliseen sponsorointiin. On todellinen ilo, että pieniä seuroja autetaan ja lapset pääsevät harrastamaan monipuolisesti ja lapset saavat sisältöä elämäänsä. Harrastustoiminta auttaa siihen, että lapset voi hyvin ja kun lapset voi hyvin, niin koko perhe voi hyvin. Sama koskee myös työpaikkoja.  

–  Kun aikuiset voi hyvin sekä työssä että kotona, se heijastuu koko perheen hyvinvointiin, Jarkko kiteyttää. 

Onnellista isänpäivää kaikki meidän omat isät, papat ja isähahmot sekä kaikki isät ympäri Suomen!