Tiivi toivottaa iloista äitienpäivää!

Onnea ja iloa kaikille äideille, mummoille ja jokaiselle äidin roolissa toimivalle henkilölle! Onnea myös kaikki omat Tiiviläiset äitimme ja mummomme!

Kysyimme HR:ssä toimivalta palkanlaskijalta Salla Qvickiltä miten vaativan työn ja äitiyden yhdistäminen on meillä sujunut? 

Olen kahden lapsen äiti. Minulla on yksi kouluikäinen 8-vuotias lapsi ja kuopus on 2-vuotias. Elän parhaillaan niitä kuuluisia ruuhkavuosia, ja sekä perhe että työ vaativat paljon. Arki on välillä tosi rankkaa, joten on suuri helpotus, että työelämässä ja tiimissä on paljon joustavuutta. Teen paljon etätöitä, koska se helpottaa arjen sujumista, perhe-elämän velvollisuuksien hoitamista ja antaa lisäaikaa päiviin perheen kanssa, koska työmatkoihin ei tarvitse käyttää yli tuntia päivässä.  

— Palkanlaskennassa työ on tosi aikataulupaineista. Pystymme puolison kanssa tasapainottelemaan välttämättömien velvollisuuksien ja sairastapauksien hoitamisen kanssa, jotta arki sujuu ja minun ei tarvitse stressata poissaoloista juuri kriittisinä ajankohtina. Meillä on pieni tiimi, mutta tosi joustava. On suuri helpotus, kun tietää, että asioita pystyy jakamaan ja tekemään yhdessä. Maailma ja työnantaja ei myöskään kaadu siihen, että kiireettömiä hommia tehdään sitten kun aikataulu sen sallii.   

— Työssäkäyvänä äitinä koen myös helpotusta, että saan itse suunnitella kalenteriani. Koen, että pystyn hallitsemaan itse arkeani ja tuloksilla, tavoitteilla ja tehtävien suorittamisella on suurempi merkitys kuin sillä, milloin ja missä ne teen. Voin hoitaa perhe-elämän velvollisuuksia silloin kuin ne on tärkeää ja tarpeellista hoitaa, sen suuremmin epäilemättä, etteikö työssä suoriutumiseen luotettaisi. Luottamus on tosi tärkeä työsuhde-etu, se tuo turvallisuutta arkeen.   

— Meillä on ehdottomasti perhemyönteinen työpaikka. Muistan kun kerroin edellisestä raskaudesta esihenkilölleni. Se jännitti kovasti, vaikka ihmettelin, että miksi se jännittää. Turhaan jännitin, koska puolestani oltiin tosi onnellisia ja iloisia. Kaikki järjestyi poissaoloni ajan jouhevasti ja pystyin keskittymään vauva-arkeen täydestä sydämestä. Pitkä poissaolo jännitti, ja mietin, että osaanko enää mitään ja tarvitaanko minua enää, kun tulen takaisin. Mutta sekin tuli huomattua, että vuosi on lyhyt aika ja palatessani samat työtehtävät ja työkaverit odottivat minua. 

Lämpimät äitienpäiväonnittelut niin Sallalle kuin muillekin Tiivin äideille ja mummoille!