Moderni ja valoisa puutalo

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala halusi rakentaa miehensä kanssa kodin, joka kestää aikaa. Tämän vuoksi kotiin valittiin Tiivin laadukkaat Kristalli-ikkunat.

Modernin ja pelkistetyn Kannustalon sisätilat kylpevät luonnonvalossa. Olohuoneen suurista kiinteistä ikkunoista aukeaa vihreä metsämaisema. Karihtala kertoo, että ikkunat olivat suuressa roolissa uutta taloa suunniteltaessa. Vaikka talon ikkunapinta-ala on laaja, haluttiin ikkunoiden suhteen tehdä myös järkiratkaisuja, jotta ikkunoiden käyttäminen ja huoltaminen olisi mahdollisimman helppoa. Karihtala ja hänen miehensä päätyivätkin Tiivin ikkunoihin ja oviin, sillä ne ovat täysin räätälöitävissä omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Lisäksi ikkunoiden värityksestä oli Karihtalalla selkeä toive. Kotiin ei haluttu perinteisiä valkoisia ikkunoita, vaan mielessä olivat puunväriset ikkunat, jotka henkivät asuntoon tiettyä lämpöä sekä kodikkuutta. Kodin kaikkien ikkunoiden väriksi valikoituikin petsattu puu, joka on samaa sävyä kodin ovien kanssa.

Helena Karihtala kertoo, että alakerran suurien kiinteiden ikkunoiden lisäksi lasiliukuseinä oli ehdoton valinta uuteen kotiin. Luonteva paikka lasiliukuseinälle löytyi keittiön yhteydestä, josta aukeaa kulku suurelle takapihan terassille samalla mahdollistaen ulkotilat osaksi sisätiloja.

”Teimme hyvin tiivistä yhteistyötä Tiivin kanssa. Saimme paljon neuvoja ja ohjeistuksia ikkunoihin liittyen ja kävimme ikkunoiden ja ovien suunnittelu- ja valintaprosessia alusta asti yhdessä läpi, mikä oli mielestäni aivan loistava palvelu”, Karihtala kertoo.

Ikkunoiden lasituksiin valittiin myös erilaisia elämistä helpottavia vaihtoehtoja. Talo sijaitsee meren läheisyydessä, jonka vuoksi ikkunoiden haluttiin olevan huurtumattomat. Huurtumaton pinnoite ikkunoissa ehkäisee ikkunoiden mahdollisen ulkopintojen huurtumisen. Ikkunoihin valittiin myös auringonsuojalasit, jotka vähentävät sisätilojen lämpeämistä ja UV-säteilyn pääsyä sisätiloihin. Auringonsuojalasi estää myös parketin ja huonekalujen värjäytymisen auringonvalon takia. Lisäksi toimivat mobiiliyhteydet sisätiloissa haluttiin varmistaa Tiivi Connect Antennilaseilla.

”Lähdimme rakentamaan kotia, joka kestää aikaa. Tiivi Kristalli-ikkunat olivat luonteva valinta meille, sillä halusimme huoletonta asumista pitkälle tulevaisuuteen saakka”, Karihtala kertoo.

Lue lisää Tiivi Connect Antennilasista ja erilaisista lasitusvaihtoehdoista.