Kristalli-ikkunoihin lapsiturvalliset kaihtimet

lapsiturvallinen sälekaihdin

Tiivi Kristalli -ikkunoiden lisävarusteisiin kuuluvat ainutlaatuisen tyylikkäät ja turvalliset integroidut kaihtimet. Toisin kuin tavanomaisissa sälekaihtimissa, Kristallin kaihtimien narut eivät jää roikkumaan ikkunan sisäpuolelle. 

Kaihdinnaruihin on kiinnittänyt huomiota Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, jonka mukaan vapaana roikkuvista kaihdinnaruista on aiheutunut vaaratilanteita Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tukes ja Tulli ovat myös poistaneet markkinoilta joidenkin valmistajien vaarallisiksi arvioituja kaihtimia.  

Uusien standardien mukaan kaihtimien narujen on pysyttävä poissa pikkulasten ulottuvilta joko rakenteellisilla muutoksilla tai turvalaitteilla. Tiivi Kristalli -ikkunoissa ongelmaa ei ole, sillä automaattinen sisäänkelausmekanismi vetää kaihdinnarut siististi ikkunan sisään. 

Kristalli-sälekaihdin on myös tyylikäs ratkaisu, sillä ikkunan sisäpuoli pysyy kaihtimien asennosta riippumatta tyylikään pelkistetyn näköisenä. Kaihtimen nosto ja kääntö tapahtuvat yhdestä säätimestä, sisäpuolella on siis näkyvissä vain yksi siisti nuppi. 

Mikäli kotona on käytössä vanhoja, narullisilla kaihtimilla varustettuja ikkunoita suosittelemme asentamaan ikkunaan vakiopidikkeen lisäksi lisäpidikkeen jonka ympärille narut voidaan kiertää. Pidikkeen paikka kannattaa mitoittaa niin, että kaihtimen ollessa täysin ylös vedettynä narut voidaan kiertää pidikkeiden ympäri eivätkä jää lasten ulottuville. 

Lue lisää Kristalli-ikkunoista http://www.tiivi.fi/ikkunat