Tiivi – suomalaisen ikkunavalmistuksen suunnannäyttäjä

Haapajärven lasin oma tehdas 1970-luvun lopulla

Suomen tunnetuimpiin ikkuna- ja ovivalmistajiin kuuluvan Tiivin tarina alkoi syyskuussa 1977 Haapajärvellä, kun kolmekymppinen Eero Niskanen perusti siskonsa miehen Kaarlo Raudaskosken kanssa paikkakunnalle sen ensimmäisen lasitusliikkeen Haapajärven Lasi Ky:n.

Eero Niskanen asentamassa ikkunoita haapajärveläiseen kotiin 1977-78.

Haapajärven Lasi, sittemmin Tiivituotteena tutuksi tullut yritys, oli oman aikansa start-up. Kasvu olemattomasta isojen joukkoon onnistui ennakkoluulottoman asenteen, sitoutuneen henkilökunnan ja aidosti asiakaslähtöisen tekemisen ansiosta.

Asiakkaan tarpeisiin tehdyt mittatilausikkunat olivat 1970–80-lukujen ikkunatoimialalla harvinaisuus. Tyypillisesti ikkunat valmistettiin vakiomittaan sarjatuotantona ja ne toimitettiin työmaalle puitteet ja lasit irrallisina. Niskanen kumppaneineen halusi tehdä toisin: asiakkaan piti saada juuri oikean kokoiset ikkunat valmiiksi asennettuna. Kuvassa Eero Niskanen asentamassa ikkunoita Haapajärvellä yrityksen ensimmäisiin saneerauskohteisiin.

”Toimiala oli hyvin urautunut alkutaipaleellamme. Meidän vahvuutemme oli, että olimme kaikki keltanokkia. Kehitimme ideoitamme ilman ennakkoluuloja”, Eero Niskanen muistelee.

Tiivin valikoima on sisältänyt alusta alkaen paitsi laadukkaita tuotteita, myös kokonaisvaltaista palvelua. Asiakaslupaus yrityksen alkutaipaleelta kantaa edelleen:


Ei ole mitään pokien myyntiä, vaan kokonaispalvelua. Ymmärrämme mitä arvoja asuintaloihin sisältyy ja mitä asiakas toivoo.”

 

Kuvia Haapajärven Lasin ensimmäisiltä toimintavuosilta

Ota yhteyttä