Toolon paviljonki

Hietarannan paviljongin ikkunat uusittiin vanhan tyylin mukaisiksi 

Helsingin Hietarannan 1930-luvulla rakennettua pukusuoja- ja kahvilarakennusta uhkasi jo purku, mutta töölöläiset päättivät kunnostaa Hietsun paviljongin. Koko talon remontissa uusittiin myös ikkunat, jotta ilmanvaihto ja energiatehokkuus paranisivat.

Hietarannan uimaranta ja sen paviljonki ovat helsinkiläisille tuttuja. Hyvinä kesinä rannalla käy noin puoli miljoonaa ihmistä, ja monilla paikkaan liittyy traditioita, sillä sukupolvet ovat vierailleet Hietsussa jo melkein sata vuotta. Paviljongin kohtalo kiinnostaa ympäri pääkaupunkiseutua.

Rakennus ei ole suojeltu, mutta museovirasto on määritellyt sen arvokkaaksi kulttuurikohteeksi. Uusi ilme haluttiin säilyttää alkuperäisen mukaisena.

”Minun mielestä uudet ikkunat ovat hyvät ja asialliset. Yleiset kommentit, joita olen kuullut kehuvat sitä, että kaikki on kuten ennen”, sanoo rakennuttajayhtiö Kiinteistö Oy Töölön Kylätalo Hietsun hallituksen puheenjohtaja, varatuomari Hannu Haukanhovi.

Tiivin projektipäällikkö Matti Seppälän mukaan vanhojen talojen kunnostuksessa tulee ottaa huomioon talon ilme, mutta niin, että rakennusteknisesti ja energiatehokkuudelta se vastaa nykyaikaa.

”Enää ei voi rakentaa samanlaista kuin 1930-luvulla. Uudet kolmelasiset ikkunat tuovat paviljonkiin energiatehokkuutta”, Seppälä jatkaa.

Lue lisää Hietsun paviljongin kunnostuksesta