Paloikkunat

Paloluokiteltu ikkuna

Paloluokitellun oven tai ikkunan käyttö on edellytyksenä esimerkiksi silloin, kun autotalli tai naapuritalo ovat lähellä ulkoseinää. Vaatimus paloluokitellusta rakenteesta on aina merkitty rakennuslupapiirustuksiin.

Määräyksen tarkoitus on luoda paloa hyvin kestävillä rakenteilla osastoja, jotka hidastavat tulipalon etenemistä. Yleisin vaatimus osastoiville rakenneosille on on paloluokka EI 30, joka merkitsee puolen tunnin turva-aikaa liekkejä, lämpösäteilya ja savua vastaan.

Tiivin valikoimassa on sekä kiinteitä että avattavia paloikkunoita. Yleensä paloikkunat ovat pieniä, mutta Tiivi pystyy valmistamaan jopa 2 x 3 metrin kokoisia kiinteitä paloikkunoita. Tiivin paloluokitellut maisemaikkunat sopivat tyyliltään täydellisesti yhteen Tiivin muiden ikkunoiden ja ulko-ovien kanssa.

Ulospäin paloikkuna näyttää samalta kuin kodin muutkin Tiivi-ikkunat.

Tulta kestävä lasielementti ja huolella suunniteltu rakenne

Tiivin paloikkunoiden palonkestävyyden takaa järeä, tulta kestävä lasilelementti sekä varta vasten paloluokiteltua ikkunaa varten suunniteltu rakenne. Ulospäin ikkuna näyttää samalta kuin muutkin kodin Tiivi-ikkunat. Lämmöneristävyydessä päästään kiinteässä paloikkunassa erinomaiseen U-arvoon 0,66.

Tiivin kiinteät paloikkunat sopivat erityisen hyvin kivitalojen paloluokiteltua rakennetta vaativiin osiin. Tiivin kiinteiden paloikkunoiden lasielementti voidaan vaihtaa ulkopäin talon rakennetta purkamatta, joten ulkoverhousta ei tarvitse vahingoittaa eikä uusia talon elinkaaren aikana mahdollisesti eteen tulevan lasin korjauksen vuoksi. 

Varmasti turvallinen: paloikkuna käy läpi vaativan polttotestin

Tiivin paloikkunat ja palo-ovet on testattu ja tyyppihyväksytty. Testaaminen merkitsee käytännössä ikkunan tai oven polttamista, jotta pystytään varmistamaan rakenteen todellinen lämmön ja liekkien kesto. 

Tiivin sertifoidut paloikkunat ja palo-ovet on testattu ja tyyppihyväksytty. Testin aikana ikkuna tai ovi poltetaan, jotta pystytään käytännössä varmistamaan että rakenne todella kestää kuumuuden ja liekit. 

Paloikkuna on asennettava huolellisesti. Sertifioinnin aikana on laadittu ja hyväksytty paloluokitukseen kuuluva asennustapa, joka määrittelee sekä käytettävät eristeet että kiinnikkeet.

Paloluokitellun ikkunan rakenteeseen ei  saa tehdä aukkoja, joten ikkunaan ei voi asentaa integroitua sälekaihdinta eikä raitisilmaventtiiliä. Pinta-asennettavia maisemaikkunan kaihtimia voidaan sen sijaan käyttää. 

Lue lisää paloikkunoista:

Ota yhteyttä