Mitä ikkunaremontti maksaa?

Tyypillisen ikkunaremontin kokonaiskustannuksista pelkkien ikkunoiden osuus on noin puolet. Yksittäisen ikkunan hintaan vaikuttaa eniten ikkunan lämmönläpäisykerroin eli U-arvo sekä ikkunan välikarmien määrä. 

Ikkunaremontin hintaan vaikuttavat mm.

  • Valittujen ikkunoiden mallit ja lämmönläpäisykertoimet
  • Asennustarvikkeet, kuten pellitykset, listat ja smyygit
  • Asennuksen työläys, esim. rakennustelineiden ja nosturin tarve
  • Lisätarvikkeet, kuten tuloilmaventtiilit ja kaihtimet

Erilaisista ikkunamalleista yksinkertainen, yksiosainen A-mallin ikkuna on edullisin vaihtoehto. Välikarmien määrä lisää ikkunan valmistuskustannuksia ja vaikuttaa myös lisävarusteisiin, sillä esimerkiksi sälekaihtimia tarvitaan moniosaisessa ikkunassa useammat.

Ikkunaremontin hintaEsimerkki ikkunaremontin hinnan jakautumisesta.

Noin neljännes remonttihinnasta muodostuu asennuksesta ja välttämättömistä tarvikkeista kuten ikkunapellityksistä, sisälistoista, kiinnitysmateriaaleista, eristeistä ja mahdollisista vuorilaudoista ja ulkopuolen sovitelaudoista eli smyygeistä. Esimerkiksi ikkunan asennuksen sisäpuolelta viimeisteleviä listoja on saatavana sekä perinteisinä päältä naulattavina malleina että Tiivin naulattomina Uniikki-listoina.

Talon tyyppi ja rakenne vaikuttaa paljon asennuskustannuksiin.

Asennuskustannuksiin vaikuttaa merkittävästi talon tyyppi ja rakenne. Edullisinta työ on, jos kaikki ikkunat pystytään asentamaan maasta käsin, mutta korkeammissa rakennuksissa tarvitaan rakennustelineitä tai jopa nosturia.

Pääovien ja terassiovien osuuteen kokonaiskustannuksista vaikuttaa luonnollisesti ovien määrä suhteessa koko talon ikkunoiden määrään. Tyypillisessä omakotitalon remontissa ovien osuus kustannuksista on noin kuudennes. Viimeinen kuudesosa jakautuu rahdin ja kierrätyksen sekä lisätarvikkeiden kuten tuloilmaventtiileiden ja kaihtimien kesken.

Mitä Tiivin ikkunaremontti sisältää

  • Korkealaatuiset, mittatilaustyönä tehdyt Tiivi-ovet ja -ikkunat
  • Sertifioitu asennus 10 vuoden takuulla
  • Ovien ja ikkunoiden kuljetus tehtaalta remonttikohteeseen
  • Haluttaessa vanhojen ovien ja ikkunoiden kierrätys

Esimerkkejä omakotitalon ikkunaremontin kustannuksista

omakotitalo remontti kustannukset  

14 400 € – Yhteensä 11 ikkunaa varustettuna sälekaihtimilla ja tuuletusikkunalla, yksi ulko-ovi, yksi terassinovi, asennus. 

ikkunaremontin hinta omakotitalo 

23 500 € – Ylä- ja alakerran ikkunat: yhteensä 22 A- ja B-mallin ikkunaa varustettuna jakokarmilla ja koristeristikolla, yksi ulko-ovi, asennus. 

remonttikustannukset omakotitalo ikkunaremontti 

19 400 €: Yhteensä 18 ikkunaa, mm. kaksiosaisia B-mallin ja kolmiosaisia E-mallin ikkunoita, asennus. 

ikkunaremontin hinta omakotitalo 

8200 € – Yhteensä yhdeksän ikkunaa, sekä yksiosaisia A-mallin ikkunoita että tuuletusluukulla varustettuja B-mallin ikkunoita, sälekaihtimet, asennus. 

oviremontin ja ikkunaremontin hinta 

16 600 € – Yhteensä 12 ikkunaa, sekä yksiosaisia A-mallin että kaksiosaisia tuuletusikkunalla varustettuja B-mallin ikkunoita, sälekaihtimet, kaksi ulko-ovea, yksi parvekeovi, asennus.


Ota yhteyttä