asiakastarinat.jpg
Tiivi-jyvaskyla-sk.JPG Kerrostalon ikkunaremontti Jyväskylä Ikkunaremontilla saatiin aikaan todellista energiansäästöä. Vedon tunne poistui kokonaan. Tiivi-jyvaskyla-sk.JPG

Kerrostalon ikkunaremontti Jyväskylä

X

Todellista energiansäästöä kerrostaloon

Asunto-osakeyhtiö Lepolanperä sai kevättalvella uudet ikkunat. 1970-luvun talon vanhat kaksilasiset vaihtuivat nykyaikaisiin Tiivi-ikkunoihin. Hallituksen puheenjohtaja Timo Bastman kertoo asukkaiden olevan tyytyväisiä niin ikkunaremonttipäätökseen, työn sujvuuteen kuin lopputulokseenkin.

Katso lisää
Tiivi-Savonlinnacase.png Omakotitalon ikkunaremontti Savonlinna Kaarlo Laitisen ikkuna- ja oviprojektin löivät lukkoon Tiivin hyvä maine, tuotteiden laatu ja talviasennuksen tuoma alennus. Tiivi-Savonlinnacase.png

Omakotitalon ikkunaremontti Savonlinna

X

Voi suositella naapureillekin

Savonlinnalaisen Kaarlo Laitisen ikkuna- ja oviprojektin löivät lukkoon Tiivin hyvä maine, tuotteiden laatu ja talviasennuksen tuoma alennus.

"Laatu on hyvin tärkeä valintakriteeri – mistä osista ikkunat ja ovet on rakennettu. Ulko-ovessa tuntuu olevan niin hyvät lämpöarvot, ettei tuulikaapin ovea tarvitsisi ollenkaan. Myös takuuaika vaikutti valintaan. Ei jää tyhjän päälle, jos tulee jotain ongelmia", Laitinen kertaa valintakriteerejä.

Katso lisää
Tiivi-jyvaskyla-uk.JPG Asuntomessutalon ikkunat Jyväskylä Onneksi sain taloprojektiin hyvät kumppanit, Tiivi mukaan lukien. Hyvä tiimi oli edellytys, että asuntomessuprojekti oli minulle mahdollinen. Tiivi-jyvaskyla-uk.JPG

Asuntomessutalon ikkunat Jyväskylä

X

Ikkunat sopivat täydellisesti talon arkkitehtuuriin.

Hiihtäjä Matti Heikkisen koti nousi vuoden 2014 aikana Jyväskylän Äijälänrantaan asuntomessualueelle. "Ikkunat ja liukuovi ovat talossani tosi tärkeässä roolissa, ja olen niiden toteutukseen oikein tyytyväinen. Niiden valinta tehtiin huolella. Ikkunoiden tuli sopia talon arkkitehtuuriin ja ympäristöön täydellisesti. Pyrimme mahdollisimman hyvin hyödyntämään luonnonvalon", Heikkinen kertoo.

 

Katso lisää
Tiivi_Lievestuore027.jpg Omakotitalon ikkunaremontti Laukaa Bågmanin perhe viimeisteli omakotitalonsa remontin uusilla Tiivi-ikkunoilla. Taloon tuli kerralla lisää valoisuutta, kun ruskeat puitteet ja karmit vaihtuivat valkoisiksi. Ikkunoiden lämmöneristävyys ja toimivuus ovat nyt uudella tasolla. Tiivi_Lievestuore027.jpg

Omakotitalon ikkunaremontti Laukaa

X

Ikkunaremontti toi lisää valoa kotiin

Bågmanien puutalon ikkunan karmit ja puitteet olivat palvelleet lähes neljä vuosikymmentä.

”Eteläpuolella aurinko ja sade olivat kuluttaneet puuosia pahasti. Erityisesti ikkunanpesun aikaan huomasi, miten hankala ikkunoita oli käyttää”, kertoo talon emäntä Sirpa Bågman.

Ikkunat aukeavat sekä sulkeutuvat sujuvasti ja niiden puhtaanapito on helppoa. Alumiini ulkopuitteiden materiaalina on kestävää. Talon vetoisuus väheni, kun tiivisteet eivät enää rakoile.

Katso lisää
Tiivi_case_tervapääsky.JPG Rivitalon ikkunaremontti Helsinki Tänään ikkunat vaihtuvat jo neljännessä asunnossa. Ammattimiehen merkki on, että työ näyttää rauhalliselta, mutta sujuu todella nopeasti. Tiivi_case_tervapääsky.JPG

Rivitalon ikkunaremontti Helsinki

X

Rivitaloyhtiö laittoi ikkunat ja ovet kerralla kuntoon

Vuonna 1986 rakennettu Tervapääskynhaka on hyvin hoidettu rivitaloyhtiö ja ylläpitoremontteja on tehty säännöllisesti. Ikkunoita oli vuosien kuluessa huollettu, mutta kuultokäsitellyt ulkopinnat olivat huonossa kunnossa. Oli siis ikkunaremontin aika.

”Luonto oli kohdellut rankimmin lounaista julkisivua, jossa aurinko oli polttanut tumman puun puuöljyt ja puu on säleinä”, kertoo taloyhtiön osakas ja asukkaiden edustaja Ari Fischer.

Taloyhtiössä päädyttiin vaihtamaan kaikki 92 ikkunaa ja yhteensä 31 ulko- ja terassiovea. 

Katso lisää
DSC_0214-s.jpg Rintamamiestalon ikkunaremontti Pirkanmaa Ikkunaremontti tehtiin sotainvalidi-isäni rintamamiestaloon, jonka alkuperäiset ikkunat olivat vuodelta 1947. DSC_0214-s.jpg

Rintamamiestalon ikkunaremontti Pirkanmaa

X

Tiivi-arvonnan voittaja lahjoitti ikkunat sotaveteraani-isälleen

Kun Osmo Virkki vieraili kesällä Jyväskylän asuntomessuilla vain kilometrin päässä kotoaan, hän päätti osallistua 5000 euron lahjakortin arvontaan Tiivin osastolla. Tammikuun alussa 2015 Virkille soitettiin ja hänen kerrottiin voittaneen arvonnassa. Kun oman talon ikkuna-asiat olivat kunnossa, päätti Virkki antaa lahjakortin isälleen, joka asuu Juupajoella rintamamiestalossa. Talo on rakennettu vuonna 1947 ja isä Reino Virkki on 98-vuotias sotainvalidi, joten lahjakortin voi sanoa löytäneen oikeaan osoitteeseen.

Katso lisää
_MG_8608-s.jpg Taloyhtiön ikkunaremontti Tampere Taloyhtiö on rakennettu vuonna 1989, mutta auringon puolella tummat ikkunapokat ja ­karmit olivat jo vääntyilleet ja halkeilleet. _MG_8608-s.jpg

Taloyhtiön ikkunaremontti Tampere

X

Taloyhtiön ikkunat ja ilmanvaihto uusiksi

Pohtolan Eero on kahden talon taloyhtiö kasvavalla Lielahden alueella alle kymmenen kilometrin päässä Tampereen keskustassa. Yhtiöön kuuluu kaksi rakennusta, joissa on yhteensä 18 asuntoa. Asunnot ovat kaksioita, kolmioita ja neliöitä. Asukkaita löytyy lapsiperheistä vanhuksiin.

­ Taloyhtiö on rakennettu vuonna 1989, mutta auringon puolella tummat ikkunapokat ja ­karmit olivat jo vääntyilleet ja halkeilleet. Joitakin ikkunoita pidettiin kasassa kulmaraudoilla, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Kari Kuusinen.

Katso lisää
Hietaniemi-paviljonki-rantamaisema.jpg Hietarannan paviljongin remontti Helsinki Helsingin Hietarannan 1930-luvulla rakennetun paviljongin remontissa uusittiin myös ikkunat, jotta rakennus saatiin ympärivuotiseen käyttöön. Hietaniemi-paviljonki-ikkunat.jpg

Hietarannan paviljongin remontti Helsinki

X

Helsingin Hietarannan 1930-luvulla rakennettua pukusuoja- ja kahvilarakennusta uhkasi jo purku, mutta töölöläiset päättivät kunnostaa Hietsun paviljongin. Koko talon remontissa uusittiin myös ikkunat, jotta kesäkäytössä ollut rakennus saatiin ympärivuotiseen käyttöön.

Hietarannan uimaranta ja sen paviljonki ovat helsinkiläisille tuttuja. Hyvinä kesinä rannalla käy noin puoli miljoonaa ihmistä. Monilla paikkaan liittyy traditioita, sillä sukupolvet ovat vierailleet Hietsussa jo melkein sata vuotta. Paviljongin kohtalo kiinnostaa ympäri pääkaupunkiseutua.

Katso lisää
Loviisa-kesamokki1.jpg Kesämökin ikkunaremontti Loviisa Onneksi päätimme kuitenkin ottaa asennuksen Tiiviltä, sillä se oli todella tehokasta ja huolellista. Loviisa-kesamokki1.jpg

Kesämökin ikkunaremontti Loviisa

X

Kesämökin ikkunaremontti sujui kuin tanssi

Kun kesämökin ikkunaremontti sujuu kuin tanssi, niin mökkeilijän arkea häiritään mahdollisimman vähän ja lopputulos on sekä kaunis että toimiva. Näin kävi esimerkiksi Kati Fredmanin mökkiremontissa.

Katso lisää
Petteri_Puranen_Tiivi_Kristalli_ulkona.jpg Omakotitalon ikkunaremontti Varkaus Kristalli oli hivenen kalliimpi, mutta ominaisuudet ja laatu houkuttelivat, kertoo 1980-luvun omakotitaloa remontoiva Petteri Puranen. Petteri_Puranen_Tiivi_Kristalli_ulkona.jpg

Omakotitalon ikkunaremontti Varkaus

X

Petteri Puranen valitsi uudet Kristalli-ikkunat

Purasten perhe hankki vuonna 1982 rakennettuun omakotitaloonsa uudet Kristalli-ikkunat. Petteri Puranen halusi taloonsa laadukkaat ikkunat, vaikka tarjolla olisi ollut halvempiakin vaihtoehtoja. Ikkunoiden ja ovien asennus sujui nopeasti. Ero asumismukavuudessa on niin selvä, että Puranen ihmettelee vain sitä, miksei teettänyt ikkunaremonttia jo aiemmin.

Katso lisää
rivitalon-ikkunaremontti-rauma.jpg Rivitalon ikkunaremontti Rauma Uudet Kristalli-ikkunat ja parvekeovet toivat ryhtiä vanhaan rivitaloon. Remontin yhteydessä parannettiin myös ilmanvaihtoa. ikkunat-asennus-rivitalo-rauma.jpg

Rivitalon ikkunaremontti Rauma

X

Raumalaisen rivitaloyhtiön ikkunaremontissa vaihdettiin 32 asuntoon uudet ikkunat sekä parveke- ja terassiovet. Remontin valmistuttua asukkaat ovat ihastuksissaan talon ryhdistyneeseen ilmeeseen.

”Uudet ikkunat on niin hienot, kertakaikkiaan! Ne ovat jykevät ja vankat verrattuna vanhoihin ja pukevat koko taloa sekä sisä- että ulkopuolelta. Vanhasta talosta on tullut paljon ryhdikkäämpi”, taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Marita Varis kertoo.

Asukkaille suuri tekijä on myös ikkunoiden käytettävyys. Easy Lock -lukituksen ansiosta uudet Kristalli-ikkunat on helppo avata ja pestä, mutta erityistä kiitosta saa tyylikäs ja lapsiturvallinen kaihdinmekanismi.

Katso lisää
TiiviOllintieJkl_ulkoa.jpg Rivitalon oviremontti Jyväskylä Uusien ovien jämäkkä rakenne, tyylikäs kova maalipinta ja erinomaiset lämpöarvot tuovat mukavuutta asumiseen. TiiviOllintieJkl_ulkoa.jpg

Rivitalon oviremontti Jyväskylä

X

Rivitalon uudet ovet kestävät ja pitävät lämmön kodeissa

Ketunpesä -rivitaloyhtiö halusi oviremontissaan tehdä laadukkaan valinnan. Nyt sisään käydään Tiivi Kristalli ulko-ovista ja parvekeovista. Asukkaita palvelevat pitkään Kristalli-malliston ovien suoranapysymistakuu, toimivuus ja hyvät lämpöominaisuudet.

“Oviremontilla halusimme päästä eroon oviaukosta tulevasta lämpöhukasta. Kristalli-ovien eristävyys on nyt hyvä. Eron aiempaan tuntee selvästi ovien läheisyydessä ollessa jo lämpimän syksyn aikana”, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jarmo Sorvari.

Oviremontti sujui sovitusti, siististi ja aikataulussa.

Katso lisää
Siilaisen-terveyskeskus-julkisivu.jpg Terveyskeskuksen ikkunat Joensuu Elinkaariajattelu ohjasi terveyskeskuksen uudisosan suunnittelussa ja rakentamisessa tehtyjä valintoja. Siilaisen-terveyskeskus-julkisivu.jpg

Terveyskeskuksen ikkunat Joensuu

X

Ikkunavalinnalla on vaikutusta rakennuksen käyttökustannuksiin

Siilaisen terveyskeskuksen uudisosaan on asennettu yli viisisataa Tiivi Kristalli -ikkunaa. Niiden erinomaiset lämpöarvot, korkea laatu ja suomalaisilla ikkunamarkkinoilla uudet ominaisuudet tuovat hyötyjä rakennukseen.

”Pitkällä aikavälillä energiatehokkaat tuotteet tuovat säästöjä lämmityskuluissa. Ikkunavalinnalla on vaikutusta elinkaarikustannuksiin”, sanoo Jorma Pentikäinen Genpro Solutions Oy:stä.

Kokonaisvastuu Siilaisen terveyskeskuksen ikkuna-asennuksista oli Tiivillä. Asennusryhmä asensi ikkunat sovitun aikataulun mukaisesti ja sovitulla tavalla sitä mukaa kun ikkuna-asennus sopi rakentamisen aikatauluun.


Katso lisää
Kannustalo-Pohjanmaa-ruokailutilan-ikkuna.jpg Pohjalaistalon ruutuikkunat Seinäjoki Pohjalaistalon perinteisiin kuuluu, että huoneisiin tulee luonnonvaloa useista eri suunnista ja talon molemmilla sivuilla olevista ikkunoista. Karihtala_Helena_Kannustalo_Pohjanmaa_olohuone.jpg

Pohjalaistalon ruutuikkunat Seinäjoki

X

Seinäjoen kesän 2016 asuntomessujen suosikkikohteisiin kuulunut Pohjanmaa inspiroi Kannustalon suunnittelijoita kokonaisen Pohjanmaa-malliston luomiseen. Pohjanmaa-mallisto jatkaa pohjalaistalojen perinnettä: huoneisiin tulee luonnonvaloa useista eri suunnista ja talon molemmilla sivuilla olevista ikkunoista.

Sisustussuunnittelija Helena Karihtalan mukaan Tiivin uudet Kristalli-ikkunat ovat itsessään niin kauniit, että Pohjanmaassa päätettiin käyttää mahdollisimman vähän verhoja.

”Näin näyttävät ikkunat pääsevät oikeuksiinsa. Erityisesti tämä näkyy olohuoneessa, jossa ikkunoita on sijoitettu rinnakkain ja päällekkäin vaikuttavaksi lasiseinäksi. Se tuo huoneeseen erityisen tunnelman. Laajasta lasipinta-alasta huolimatta kokonaisuus on ryhdikäs, sillä tummat ikkunoiden karmit ja puitteet rajaavat kutakin yksittäistä ikkunaa”, Karihtala kertoo.

Katso lisää
yksiosainen-suuri-ikkuna-uudistalossa-tiivi-kiintea.jpg Omakotitalon ikkunat Seinäjoki Mullolan perheen selkeälinjaisessa kodissa lähes kaikki ikkunat ovat yksiosaisia, myös tupakeittiön ikkunaseinässä. suurikokoinen-ikkuna-tupakeittiossa-tiivi.jpg

Omakotitalon ikkunat Seinäjoki

X

Talon selkeälinjaisuus näkyy ikkunavalinnoissa. Seinäjoen asuntomessualueella sijaitsevan uudistalon ikkunat ovat läpi talon yksiosaisia. Suuri yhtenäinen lasipinta oleskelutilassa oli perheen toive jo rakentamista pohtiessa. Tupakeittiön ikkunaksi valittiin suuri, pinta-alaltaan kuuden neliömetrin kokoinen Tiivi Kiinteä -maisemaikkuna. Keittiön puolella ikkunan leveys on noin kolme metriä. Tila on avara ja valoisa ja se tarjoaa näkymän suojaisaan puutarhaan. Suurin ikkuna painaa noin 200 kiloa, ja se asennettiin rakennustyömaalla paikoilleen imukuppinosturin avulla.

Katso lisää
Taloyhtiön ikkunaremontti uudet ikkunat Rivitalon ikkunaremontti Salo ”Valmista tuli ja komiat on! Ei olisi uskonut, miten paljon valoisuutta uudet valkoiset ikkunanpuitteet tuovat koko huoneistoon.” Taloyhtiön ikkunaremontti asentaja töissä

Rivitalon ikkunaremontti Salo

X

Halikkolaisen rivitalon kaikki muut isot remontit oli jo tehty, joten ikkunaremontti viimeisteli talojen ulkoasun ja täydensi energiatehokkuutta jo aiemmin hankitun maalämmön lisäksi.

Kahdeksan huoneiston yhtiössä ollaan tyytyväisiä sekä itse ikkunoihin ja oviin että asennukseen, joka hoitui ripeästi huoneiston päivävauhdilla. Yksi miinuspuolikin uusista ikkunoista löytyi:

”Nyt tulikin paineita tehdä sisäpuolelle remonttia. Kun on uudet valkoiset ikkunanpuitteet, niin tapetit näyttävät tosi vanhoilta”, naurahtaa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Heinonen.


Katso lisää
Kristalli-ovet-ikkunat-paritalo-Kuopio-1.jpg Paritalon ikkunaremontti Kuopio Kristalli -ikkunat ja ovet toivat arkkitehdin suunnitteleman paritalon koteihin valoisuutta, energiatehokkuutta ja uutta ilmettä. Kristalli-ovet-ikkunat-paritalo-Kuopio-2.jpg

Paritalon ikkunaremontti Kuopio

X

Arkkitehtikohteen uudet ikkunat ja ovet ovat tasokkaat ja tyylikkäät

Arkkitehdin suunnittelema 1980-luvun paritaloon haluttiin vahvat, tyylikkäät ja lämpöominaisuuksiltaan edistykselliset ikkunat ja ovet. Reilut 30 avattavaa Tiivi Kristalli -ikkunaa toivat koteihin valoisuutta, toimivuutta, energiatehokkuutta ja uutta ilmettä. Muutoksen huomaa jo ulko-ovella. Tuulikaappi muuttui valoisammaksi ja lämpimämmäksi.

Aiemmin ikkunoissa olleet ristikot jäivät nyt kokonaan pois, mutta alkuperäisestä värityksestä pidettiin kiinni. Ikkunoiden sisäpuitteissa on kuultovärjäys, jossa puun syyt erottuvat kauniisti. Taulumaisuutta ikkunoihin tuovat myös piilosaranat ja naulaton listoitus.


Katso lisää
Maisema rintamamiestalon yläkerran ikkunasta Rintamamiestalon ikkunaremontti Hämeenlinna Huolella pidettyyn 1950-luvun taloon tuli kerralla lisää valoisuutta ja toimivuutta ikkuna- ja oviremontissa. 1950-luvun rintamamiestalon ikkunaremontti Hämeenlinnassa

Rintamamiestalon ikkunaremontti Hämeenlinna

X

Hämeenlinnalainen rintamamiestalo uudistui ikkuna- ja oviremontissa. Asukkaat vakuuttuivat Tiivi ikkunoiden laadusta jo esittelyssä, ja käytössä ne ovat vastanneet odotuksiin. Valkoiset pintahelattomat puitteet, siistit vahvat piilosaranat, virheettömät lasit ja suuret lasiaukot tuovat toimivuutta ja valoisuutta taloon.

Ikkunoiden ja ovien energiatehokkuus sekä desibeliasennuksella varmistettu äänieristys tuovat hyötyjä ja asumismukavuutta. Integroidut sälekaihtimet tarjoavat näkö- ja aurinkosuojaa. Korvausilmaa taloon tulee nyt suodatettuna ikkunoiden tuloilmaventtiileistä ja tarpeen mukaan tuuletusikkunoista.

Katso lisää
Rivitalo ikkunaremontti – ikkunan asentaminen Rivitalon ikkunaremontti Mikkeli Mikkeliläisen rivitaloyhtiön hallitus valitsi Tiivin Kristalli-ikkunat, mutta asukkaat saivat myös mahdollisuuden yksilöllisiin valintoihin. Rivitalo yksilöllinen ikkunaremontti – ikkunan asennus paikoilleen

Rivitalon ikkunaremontti Mikkeli

X

Mikkeliläisen rivitaloyhtiön hallitus teki yhtenäisen valinnan ikkunaremontissaan ja valitsi taloon avattavat Kristalli-ikkunat. Asukkaiden toivomuksesta annettiin kuitenkin mahdollisuus yksilöllisiiin valintoihinkin, kuten erilaisiin kaihtimiin ja kiinteisiin ikkunoihin. Yhdessä asunnossa vaihdettiin esimerkiksi takaoven kätisyys, jotta kulku terassille sujuisi paremmin.

Hankinnan ratkaisi laatu, jonka arviointi perustui aikaisempiin kokemuksiin. Remontti sujui hyvin ja pysyi aikataulussaan. Asuntoa kohden aikaa kului vain muutamia päiviä. Palaute remontista on ollut kiittävää.

Katso lisää
Ilmakuva – Harmaja Saimaa Omakotitalon maisemaikkunat Saimaan rannalla Kookkaat Tiivi Kristalli -maisemaikkunat tuovat Saimaan osaksi sisustusta mikkeliläisessä omakotitalossa. Kiinteä ikkuna kaihtimilla – Talo Harmaja Saimaa

Omakotitalon maisemaikkunat Saimaan rannalla

X

Kun talojen keskikoko pienenee, kodin yhteiset tilat avartuvat huolellisella ikkunasuunnittelulla ja -sijoittelulla. Saimaan rannalla sijaitsevassa reilun 130 neliön omakotitalossa katse pysähtyy oleskelutilan ikkunaseinään, joka kohoaa moneen metriin.

Kookkaat ikkunat tuovat paitsi valoa yhteisiin tilaan, myös luonnon osaksi sisustusta.  Mikkeliläisen perheen kodissa, Harmaja Saimaassa, maisemaikkunat on jaettu kolmeen vaakasuoraan valoaukkoon, joita olohuoneessa on kahdessa kerroksessa.

Katso lisää
Terho Happonen uuden ovensa vieressä Omakotitalon ikkunaremontti Leppävirta 80-luvun omakotitaloon uusittiin ovet ja ikkunat. Omistaja valitsi piilosaranoilla varustetut Tiivin Kristalli-ikkunat ja -ovet. Ikkunaremontti Leppävirta – Talon väriin sopivat vesipellit ja vuorilaudat paikalleen asennettuna

Omakotitalon ikkunaremontti Leppävirta

X

80-luvun omakotitaloon uusittiin ovet ja ikkunat. Omistaja valitsi piilosaranoilla varustetut Tiivin Kristalli-ikkunat. Myös ovissa on piilosaranat.

Hankinta tehtiin kuuden tarjouksen joukosta. Hankinnan ratkaisi hyvä hinta-laatu –suhde. Muutama kuukausi remontin jälkeen asukkaat ovat erittäin tyytyväisiä valintaansa, ja myös myyntiprosessiin sekä asentajien osaamiseen. Myös työmaan siisteys yllätti iloisesti omakotitalossa, jossa asuttiin myös remontin aikana.

Katso lisää
Ilmakuva, ulkokuva – MinunVALO Loft-talon ikkunat Mikkeli Luonnonvalo tulvii MinunVALOn sisätiloihin korkeista Tiivi Kristalli -maisemaikkunoista. Olohuone maisemaikkuna – MinunVALO

Loft-talon ikkunat Mikkeli

X

Saimaan rannalle kohonnut teräsrunkoinen loft-koti, MinunVALO, tulvii nimensä mukaisesti luonnonvaloa. Suuret maisemaikkunat ulottuvat kodin oleskelutilassa aina 4,5 metriin ja tuovat tilaan näyttävyyttä ja selkeyttä. Talon olohuoneen järven puoleinen seinä koostuu neljästä maisemaikkunasta.

Terassille johtava liukuovi on toimiva, helppokäyttöinen ja turvallinen ratkaisu talon olohuoneeseen. Se säästää tilaa ja täydentää talon linjan suurista yhtenäisistä lasipinnoista.

Pienemmissä huoneissa maisemaikkunan rinnalla on samassa karmissa avattavia Tiivi Kristalli Kippi-ikkunoita, jotka avautuvat tarpeen mukaan joko sivulta tai yläreunasta.

Katso lisää
Ulkokuva – Muuramen Helmi Omakotitalon maisemaikkunat Mikkeli Täyskorkeat Tiivin kiinteät ikkunat ja terassin ovi asennettiin paikoilleen jo talotehtaalla. Maisemakuva pihalta – Muuramen Helmi

Omakotitalon maisemaikkunat Mikkeli

X

Saimaan rantatörmällä sijaitseva puutalo on kompakti, yrittäjänaisen toiveiden mukainen koti. Maanläheisillä ja mattapintaisilla sävyillä sisustettuihin huoneisiin tulvii luonnonvaloa täyskorkeista, lattian rajapinnasta kattoon nousevista kiinteistä Tiivin ikkunoista.

Yhteen tasoon suunnitellun talon huonekokonaisuus elää asukkaan tarpeiden mukaan. Muurametalojen toimittama muuttovalmis koti on huoleton ratkaisu myös vaativalle rakentajalle. Muuttovalmistoimituksissa on lukuisia vaihtoehtoja ja rakentaja voi suunnitteluvaiheessa vaikuttaa moniin yksityiskohtiin – myös ikkunoiden ja ovien osalta.

Katso lisää
Terassi ulkoa – Kastelli City Omakotitalon valoisat maisemaikkunat Mikkeli Kompaktin kokoisen omakotitalon sydän on keittiö–olohuone, johon Tiivin Kristalli-ikkunat tuovat valoa. Kastelli-City-ulkokuva.jpg

Omakotitalon valoisat maisemaikkunat Mikkeli

X

Kokemukset rakentamisesta ja omakotitaloasumisesta loivat selkeät sävelet mikkeliläisen pariskunnan uuden kodin rakentamiselle. Kompaktin kokoisesta talosta haluttiin toimiva, valoisa ja avara kokonaisuus. Sellainen myös rakennettiin, jopa suunniteltua nopeammassa aikataulussa.

Valittujen hankintojen ratkaisivat laadun lisäksi myös kotimaisuus ja suomalaisen työn tukeminen. Lähes 100-neliöisen talon sydän on avara 40-neliöinen keittiö–olohuone -kokonaisuus, johon tulvii valoa lähes lattiasta kattoon ulottuvista Tiivin maisemaikkunoista.

Katso lisää
Kerrostalon ikkunaremontti Pori Länsipuisto Kerrostalon ikkunaremontti Pori Kerrostaloyhtiön asukkaiden etukäteen jännittämä ikkunaremontti sujui ripeästi. Asentajat saivat kiitosta ystävällisestä asenteesta. Kerrostalon ikkunaremontti Pori Länsipuisto

Kerrostalon ikkunaremontti Pori

X

Porilaisessa kerrostalossa vaihdettiin Tiivi Kristalli -ikkunat sään vaurioittamien vanhojen ikkunoiden tilalle. Ikkunatoimittajan tunnettuus ja asukkaiden aiemmat kokemukset laadusta ratkaisivat valinnan. Kauniit ja käytännölliset ikkunat tuovat lisää valoa huoneistoihin ja hiljentävät lähipuistosta kantautuvan melun. Talon asukkaiden etukäteen jännittämä ikkunaremontti sujui ripeästi. Erityisesti asentajat saivat kiitosta ystävällisestä asenteesta ja siististä työnjäljestä.

Katso lisää
Lappeenrantalaisen kerrostalon ikkunaremontti ennen (vas.) ja jälkeen Kerrostalon ikkunaremontti Lappeenranta Kerrostaloon uusittiin parvekkeiden ovet ja ikkunat. Taloyhtiö valitsi piilosaranoilla varustetut Tiivin Kristalli-ikkunat. Lappeenrantalaisen kerrostalon kulmaikkuna ja olohuoneen ikkuna Pirjo Kataisen asunnossa avautuvat pihalle päin

Kerrostalon ikkunaremontti Lappeenranta

X

80-luvun kerrostaloon uusittiin parvekkeiden ovet ja ikkunat. Taloyhtiö valitsi koko taloon samanlaiset Tiivin Kristalli-ikkunat ja parvekeovet. Hankinta tehtiin kolmen tarjouksen joukosta. Yhtiökokoukseen tuli ennätysmäärä osallistujia ja yksimielisen päätöksen ratkaisi Tiivin pitkälle viety tuotekehittely sekä hyvä ja huolellisesti valmisteltu esitys kokouksessa. Asukkaiden mukaan talon ilme muuttui remontissa valoisammaksi ja viereisen vilkasliikenteisen kadun melu väheni selvästi.

Katso lisää
Kerrostalon julkisivuremontti Jyväskylässä Vapaudenkadulla paransi talon ulkonäköä ja toimivuutta sekä ilmanvaihtoa Kerrostalon ikkuna- ja ilmanvaihtoremontti Jyväskylä Julkisivuremontin yhteydessä asennettiin 203 Tiivi-ikkunaa ja 33 parvekeovea. Myös ilmanvaihto uudistettiin älykkääksi Invent-ratkaisuksi. Kerrostalon ikkunaremontti, keittiön tuuletusikkuna Jyväskylä

Kerrostalon ikkuna- ja ilmanvaihtoremontti Jyväskylä

X

Ikkunoiden ja ilmanvaihdon modernisointi toi asumismukavuutta

Jyväskylän keskustassa sijaitsevaan kerrostaloon asennettiin julkisivuremontin yhteydessä yli 203 ikkunaa ja 33 parvekeovea. Samalla uudistettiin ilmanvaihto älykkäällä Invent-ratkaisulla.

”Ikkuna- ja parvekeoviremontti oli odotettu ja toivottu remontti. Yhteisellä päätöksellä päädyimme vaihtamaan koko talon ikkunat ja modernisoimaan ilmanvaihdon kerralla julkisivuremontin yhteydessä”, kertoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Marko Mazzei. Uudet ikkunat ja ovet ovat saaneet hyvää palautetta asukkailta. Kauniit, kestävät ja toimivat ikkunat tuovat mukavuutta asumiseen.

Katso lisää
Omakotitalon ikkunaremontti sisaankelautuva salekaihtimen naru Heinavesi.jpg Omakotitalon ikkunaremontti Heinävesi Tiivi Kristallia vastaavaa mekanismia, piilosaranaa ja avauskahvaa ei ollut muilla tarjolla. Omakotitalon remontoidut ikkunat ulkoa Heinavesi.jpg

Omakotitalon ikkunaremontti Heinävesi

X

Valoisuutta ja mukavuutta kotiin Tiivi Kristalli -ikkunaremontilla

Sukupolvelta toiselle siirtyneeseen huolella pidettyyn ja runsaasti remontoituun taloon asennettiin uudet avattavat Tiivi Kristalli -ikkunat. Sen ominaisuudet, kuten piilosarana, kehärakenteinen lukitusmekanismi ja vahva karmi- ja puiterakenne vakuuttivat nelihenkisen perheen vanhemmat.

Olohuoneen, keittiön ja makuuhuoneiden ikkunoiden tuloilmaventtiilit tuovat sisätilaan korvausilmaa hallitusti. Tarvittaessa lisätuuletusta saa avaamalla tuuletusikkunoita.
Aiemmin umpinaiset tuuletusikkunat ovat nyt lasia, mikä tuo valoa ja avaruutta kotiin. Myös ikkunoiden valkoinen väri teki sisätiloista aiempaa valoisammat.

Katso lisää
Liukuovi talvella rintamamiestalon olohuoneessa Liukuoven asennus vanhaan omakotitaloon Kuinka saada perinteiseen, pienillä ikkunoilla varustettuun omakotitaloon enemmän valoa, mutta talon henkeä kunnioittaen? remontoitu omakotitalo ikkunaremontti: liukuovi ja ranskalaisen parvekkeen kippiovi

Liukuoven asennus vanhaan omakotitaloon

X

Liukuovi ja ranskalaisen parvekkeen kippiovet toivat valoa vanhaan omakotitaloon

Perinteinen suomalainen puolitoistakerroksinen on käytännöllinen ja terve lähtökohta remontoinnille, rakenteet ovat turvallisia ja puutaloa on helppo korjata. Mutta miten kannattaa menetellä, jos sisälle haluaisi lisää valoa? Hämäläisen metsän reunassa sijaitsevaa taloa avarrettiin rakentamalla alakertaan suuri liukuovi ja yläkertaan kippimekanismilla varustetut ranskalaisen parvekkeen ovet.


Katso lisää
Asuntomessut Porissa Kastelli Herukka olohuoneen maisemaikkunnat Omakotitalon suuret ikkunapinnat Pori Koti on 82 neliömetrin kompakti kokonaisuus, jossa neliöitä ei ole hukattu käytävätiloihin. Asuntomessut Porissa Kastelli Herukka olohuoneen maisemaikkunnat

Omakotitalon suuret ikkunapinnat Pori

X

Porin Karjarannassa sijaitsevan eläkeläis­pariskunnan kodin sydän on avara tupakeittiö

Tilan kahdesta suuresta Tiivin ikkunasta avautuu näkymä helppohoitoiselle pihalle. 

”Yhtenäinen iso tupakeittiö ja laaja ikkunapinta tuovat kotiin paljon tilantuntua”, Jyri Lähteenlahti talon toimittaneelta Kastellilta kertoo.

Katso lisää
Asuntomessut Pori Kastelli Viva ikkunaseinä Omakotitalon korkeat ikkunat Pori Yli 36 neliön olohuoneen ja keittiön yhdistävässä tilassa useamman ikkunan sarja avaa näkymät koko talon levyiselle avoterassille. Asuntomessut Pori Kastelli Viva ikkunaseinä

Omakotitalon korkeat ikkunat Pori

X

Suuret lasipinnat yhdistävät oleskelutilat terassille

Kokemäenjoen läheisyyteen rakennetun kaksikerroksisen modernin puutalon kruunaavat olokeittiön ja yläkerran aulan näyttävät ikkunarivistöt.    

Yli 36 neliön olohuoneen ja keittiön yhdistävässä tilassa useamman ikkunan sarja avaa näkymät koko talon levyiselle avoterassille. Yläkerran aulatila jatkuu parvekkeelle, jossa myös kaiteet ovat lasia.

Katso lisää
Olohuoneen maisemaikkunat asuntomessut Kastelli-talo Villa Karhu Omakotitalon energiatehokkaat ikkunat Pori Tiivin ikkunat vähentävät osaltaan kodin lämmityskustannuksia ja lisäävät asumismukavuutta. Olohuoneen maisemaikkunat asuntomessut Kastelli-talo Villa Karhu

Omakotitalon energiatehokkaat ikkunat Pori

X

Energiatehokkaat ikkunat lisäävät asumismukavuutta

Neliön mallinen talo suunniteltiin täysin perheen toiveiden mukaan, joissa korostuivat tehokkaat neliöt, riittävä säilytystila sekä energiatehokkuus ja uusiutuvan energian hyödyntäminen.

Katso lisää
Liukuoviseinä Wienerberger Jokiduo Omakotitalon ovet Pori Ikkunoiden karmisyvyydet vaihtelevat eri huoneissa siten, että ikkunoiden ja ovien linjat sointuvat hyvin yhteen. Liukuovet asuntomessut Pori Jokiduo

Omakotitalon ovet Pori

X

Mahtava liukuovi avaa jokimaiseman oleskelutiloihin

JokiDuo on kahden klassisen modernin erillistalon kokonaisuus. Kokemäenjoen vehreät näkymät on hyödynnetty kiinnittämällä erityistä huomiota sisätilojen jatkuvuudelle katettujen terassien ja parvekkeiden kautta kohti jokirantaa. Siihen tarjoavat mahdollisuuden Klas1:n huippuluokan maisemaikkunat. Ovet on valittu Tiivin korkeatasoisesta Kristalli-ulko-ovimallistosta.

Katso lisää
Kivitalon kiinteät ikkunat ulkoa Kivitalon ikkunaremonti ja oviremontti Somero Asunnon isot ikkunat vaihtuivat uusiin valoisiin ja helposti pestäviin. Projektia vauhditti arpaonni Tiivin remonttiarvonnassa. Olohuoneen iso lasipinta

Kivitalon ikkunaremonti ja oviremontti Somero

X

Kiinteät maisemaikkunat istuvat kivitaloon

80-luvun kivitalo Somerolla oli varsin epätyypillinen saneerauskohde. Talossa oli isoa kiinteää lasipintaa, mutta paljon ikkunaruutuja, joita oli hankala pitää puhtaana. Tiivin ammattilaisten avulla kivitaloon valittiin helppohoitoiset kiinteät ikkunat. Tuuletusikkunat räätälöitiin mittatilaustyönä.

Asukkaat saivat haluamaansa isoa lasipintaa ja valkoista väriä, mutta lopputuloksesta tuli vielä kauniimmin istuva kuin he olivat osanneet ajatella. Koko asunnosta tuli valoisa ja toiminnallinen, ja näkymät hyvin hoidettuun puutarhaan pääsevät uusien ikkunoiden myötä oikeuksiinsa.

Katso lisää

* Lähde: Innolink-asiakastutkimus 2012