Rintamamiestalon ikkunaremontti vähensi ulkomelua ja paransi asumismukavuutta

Remontoitu rintamamiestalo ja uudet ikkunat

Rintamamiestalon ikkunaremontin aika alkoi selvästi lähestyä, kun 1970-luvulla vaihdetut ikkunat alkoivat hapertumaan ja lasit helisivät koskettaessa. Kokonaan puurakenteisissa ikkunoissa etenkin auringon puoli oli jo huonokuntoinen. Koska myös ikkunoiden pesu oli hankalaa, oli ikkunaremontti ollut mielessä jo pidemmän aikaa. 

Juhana Lahti kertoo vertailleensa  ikkunavalmistajia huolella: tarjous pyydettiin viideltä toimittajalta. 

”Vertailimme eri ikkunafirmoja huolella ja pyysimme tarjouksen viideltä eri toimijalta. Tiivin edustaja Timo Latvala oli ainoa, jonka näytille tuoma ikkuna vakuutti. Kun kokeilimme ikkunaa ennen päätöksentekoa tunsin eron selkeästi. Emme valinneet halvinta, vaan laadukkaimman.”

Tärkeä kriteeri ikkunoiden ja oven valinnassa oli energiatalous. Taloon tehtiin jo aiemmin energiamuodon muutos. Sekä energiankulutus että -kulut halutaan pitää alhaisina. 

”Oletus on, että lämmitystä tarvitaan jonkin verran vähemmän. Etenkin alin kerros, jossa vanhat ikkunat olivat erittäin huonossa kunnossa, tuntuu nyt selvästi lämpimämmältä”, Lahti kertoo. 

Ikkunaremontti on lisännyt asumismukavuutta myös ulkoa kantautuvan melun vähenemisen vuoksi. Lähistöllä kulkevan junaradan vuoksi ikkunoille valittiin Tiivin desibeliasennus, jossa eristys on suunniteltu ja toteutettu nimenomaan ulkoa kantautuvia ääniä vaimentavaksi. 

”Huminaa ja kadun ääniä, joihin aiemmin oli jopa tottunut, ei kuulu enää ollenkaan”, Juhana Lahti kertoo.