Tiiviltä uudet suurten ikkunoiden älykaihtimet

Älykaihtimet suuriin maisemaikkunoihin

Ohjelmoitavat uutuuskaihtimet sopivat erityisesti suuriin maisemaikkunoihin.

Tiiviin erityisesti suurten maisemaikkunoiden yhteydessä käytettäviksi suunniteltu uutuus on älypuhelimella ohjattava tyylikäs kaihdinjärjestelmä. Monipuolisista ohjausmahdollisuuksista on käytännön etua kohteissa, joissa suuri ikkunapinta-ala edellyttää aurinkosuojausta tilojen lämpötilanhallinnan vuoksi. 

Tulevaisuuden kaihdinratkaisut otettiin käyttöön Mikkelin asuntomessuilla Kannustalon Harmaja Saimaassa (kohde 6). Seuraavan kerran älykaihtimiin voi tutustua Tiivin osastolla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 6.–7. syyskuuta järjestettävillä Isännöintipäivillä. Isännöintipäivien näyttely on auki keskiviikkona 6.9. klo 18–21 ja torstaina 7.9. klo 9–16. 

Tanskalaisvalmisteiset, huipputyylikkäät Copenhagen Blinds -kaihtimet voidaan ohjelmoida monin tavoin, esimerkiksi ajastaa avautumaan aamulla haluttuun kellonaikaan. Ajastuksen ja manuaalisen käytön lisäksi apuna ohjauksessa voidaan käyttää esimerkiksi lämpötila-anturia, joka ohjaa kaihtimet sulkeutumaan jos sisälämpötila nousee asetetun raja-arvon yläpuolelle.

Perinteisistä kaihtimista poiketen Copenhagen Blinds -kaihtimissa ei ole reikiä, vaan kaihtimen säle lepää vapaasti ohjainnarujen päällä. Tästä on kaksi etua: reiätön säle pimentää huonetilan paremmin ja säleet on helppo irrottaa puhdistusta varten.

Kaihtimia voi ohjata älypuhelimen sovelluksen lisäksi myös seinään asennettavalla helppokäyttöisellä ohjaimella.

Kaihdin on akkukäyttöinen. Normaalissa käytössä akku on ladattava 1–2 kertaa vuodessa. Kaihtimet voidaan liittää myös kiinteästi sähköverkkoon.

Kaihtimia on saatavana kolmessa eri värissä: skandinaaviseen tyyliin sopivana eleganttina valkoisena, mustana ja hopean värisenä.

Copenhagen Blinds -kaihtimia valmistava tanskalainen Art Andersen kuuluu Inwido-konserniin.