Tiiviltä suomalaisiin olosuhteisiin suunniteltu kippi-ikkuna

Tiivin valikoima laajenee Pohjoismaisiin olosuhteisiin suunnitellulla kippi-ikkunalla. Kippi- eli DK-ikkuna mahdollistaa helpon ja turvallisen tuuletuksen ikkunan yläreunaa raottamalla.

DK kippi-ikkuna

”Tiivin uuden Kristalli Kippi -ikkunan karmisyvyydet, energiatehokkuus ja ääneneristyskyky on sovitettu suomalaisten tarpeiden ja säädösten mukaisiksi. Materiaalina on Suomessa luonnollisesti puu ja ulkoverhouksessa säänkestävä pulverimaalattu alumiini”, Tiivin tuotepäällikkö Lauri Pälvimaa kertoo.  

Kippi-ikkuna on sivualasaranoitu eli ikkunassa on jykevät piilosaranat sekä alareunassa että sivulla. Kääntämällä kahva sivulle ikkuna aukeaa tavalliseen tapaan sivulle päin, kahva ylös käännettynä koko ikkuna kallistuu yläreunasta tuuletusasentoon. Tuuletusasennossa oleva kippi-ikkuna on yläreunasta vain hieman raollaan eikä aukea enempää, joten ratkaisu on turvallinen esimerkiksi lapsiperheissä.

”Sairaalakäyttöön olemme toimittaneet kippi-ikkunoita, joiden aukeamista on rajoitettu: ikkunan saa tuuletusasentoon kahvasta kääntämällä, mutta kokonaan se ei aukea ilman avainta”, Pälvimaa kertoo.

Sisustajan näkökulmasta Tiivin kippi-ikkunan merkittävä etu on se, että ikkuna voidaan liittää siistiksi osaksi kiinteistä maisemaikkunoista koostuvaaa kokonaisuutta.

”Suuri kippi-ikkuna sopii erinomaisesti myös sisään aukeavaksi ranskalaisen parvekkeen oveksi eli ikkunaoveksi. Erityisesti pienessä kaupunkiasunnossa se on tyylikäs ja vähän tilaa vievä ratkaisu”, Pälvimaa sanoo.

Kippi-ikkunasta käytetään rakennusalalla usein DK-lyhennettä. ”Termi on peräisin saksan kielessä vastaavista ikkunoista käytetystä Dreh-Kipp -termistä, sananmukaisesti kierto-kippi”, Pälvimaa selvittää.

Lue lisää kippi-ikkunoista ja niiden käytöstä