Tiivi tarjoaa nyt myös suuret maisemaikkunat

– Jopa 5-metrinen yhtenäinen lasipinta näyttäviin taloihin

Maisemaikkuna tupakeittiö. Kuva: Haroma & Partners

Kuva: Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners.

Tiivin ikkunatarjonta on laajentunut suurilla näyttävillä maisemaikkunoilla. Ne mahdollistavat yhtenäisen lasipinnan aina viiden metrin korkeuteen tai leveyteen asti. Suomen oloihin suunnitellut maisemaikkunat ovat laadukkaat, toimivat ja energiatehokkaat.

Tiivin valikoimiin tulleita uusia maisemaikkunoita valmistetaan kiinteinä ikkunoina.

”Rakenteen ansiosta kiinteät ja avattavat ikkunat voidaan yhdistää samaan karmiin niin, että talon ulkonäkö säilyy yhtenäisenä”, Tiivin tuotepäällikkö Lauri Pälvimaa kertoo. 

Suuret maisemaikkunat ovat aina mittatilaustöitä. Myös kulmaikkunat voidaan toteuttaa valoaukko maksimoiden ja ilman ulospäin näkyvää kulmakarmia.

Suomessa valmistettujen Tiivi-maisemaikkunoiden puumateriaali on erittäin korkealaatuista jatkamatonta kotimaista puuta. Suurissa yhtenäisissä lasipinnoissa eristyslasin paksuus on normaalia suurempi, esimerkiksi 8 millimetriä tyypillisen 4 millimetrin sijaan. Lasitus on energiatehokkuuden varmistamiseksi aina vähintään kolminkertainen. Suurten ikkunoiden karmit ovat tyypillisesti syviä, jopa yli 205 millimetriä. Ne tuovat ikkunalle näyttävyyttä ja rakennuksen sisustukseen tyyliä.

Näillä tuotteilla Tiivi vastaa suomalaisen rakentamisen kiinnostukseen käyttää taloissa yhä enemmän ikkunapintaa. Erityisesti vaativissa arkkitehtikohteissa suurille maisemaikkunoille on kysyntää. Suuret maisemaikkunat valitaan usein oleskelu- ja tupakeittiötiloihin.

”Eurooppalaisessa rakentamisessa suurten ikkunakokojen ja yhtenäisen lasipinnan trendi on jatkunut jo pitkään. Suomen markkinoilla suurten ikkunoiden valmistuksessa on omat erityispiirteensä muun muassa vaativien lämpöolosuhteiden vuoksi”, kertoo maisemaikkunoiden suunnittelija Ismo Hämäläinen.

Uusia Tiivi Kristalli -maisemaikkunoita on käytetty Mikkelin Asuntomessujen kohteissa, mm. MinunVALO:ssa. Messualueella ikkunat tarjoavat koteihin upean järvinäkymän.

Maisemaikkuna ruokailutila

 Lue lisää