Tiivin ikkunoiden ja ovien BIM-objektit suunnittelijoiden ProdLib-kirjastoon

Ikkunoiden Revit ja DWG-tiedostot suunnittelijoille

Tiivin laajan ikkuna- ja ovimalliston kattavat BIM-objektit löytyvät nyt maksuttomasta suunnittelu- ja rakennusalan ammattilaisten ProdLib-kirjastosta.

Ikkunoiden ja ovien Autodesk Revit -objektien lisäksi ProdLib-kirjastosta löytyy ikkunoiden ja ovien muukin dokumentaatio, kuten DWG-kuvat, tuotekortit ja esitteet.

”Haluamme yksityiskohtaisten tuotetietojen avulla parantaa rakentamisen laatua. BIM-objektien sisältämien tietojen avulla ammattilaiset voivat varmistaa jo varhaisessa vaiheessa, että suunnitellut ratkaisut voidaan myös valmistaa ja käyttäjät voivat niitä käyttää”, johtaja Juho Mäyry Tiiviltä kertoo.

Suunnittelijoiden ja arkkitehtien työ helpommaksi

ProdLib on suomalainen palvelu, joka tarjoaa arkkitehtien sekä rakennus- ja rakennesuunnittelijoiden  käyttämiin suunnitteluohjelmistoihin ilmaisia tuotekirjastoja. Tuotekirjastoista ajantasaiset tuotteet voi helposti lisätä suoraan omaan projektiin.

ProdLib Oy:n toimitusjohtaja Janne Virtasen mukaan yrityksen missiona on suunnittelijan työn helpottaminen. Kirjaston kehitystyö on lähtenyt liikkeelle sekä rakennustuoteteollisuuden palveluksessa että suunnittelijan työskennelleen Virtasen omien kokemusten pohjalta.

”Rakennusalalle tarvittiin työkalu,  jonka avulla suunnittelija voi kätevästi löytää ja ladata tarvittavat symbolit ja varmistua siitä, että käytössä on aina ajantasainen tieto. ProdLibin ja BIM-objektien avulla suunnitelmiin siirtyy vain toteuttamiskelpoisia ratkaisuja ja suunnittelija voi keskittyä olennaiseen”, Virtanen kertoo.

Maksuton palvelu integroituna suunnitteluohjelmistoon 

ProdLib-kirjastoa voi käyttää erillisenä ohjelmana tai integroituna suunnitteluohjelmistoon. ProdLibin lataaminen ja käyttö on maksutonta. Kirjasto on käytettävissä myös webportaalin kautta ilman rekisteröitymistä ja ohjelmistolatauksia.

Suunnitteluohjelmissa käytettävät, tarkat ovi- ja ikkunatiedot sisältävät BIM (Building Information Modeling) -objektit nopeuttavat suunnittelua ja vähentävät virhemahdollisuuksia. Objektit sisältävät ajantasaiset tiedot esimerkiksi ikkunoiden mahdollisista mitoista, materiaaleista ja toimivuudesta.

Tiivin ikkuna- ja ovibjektit sisältävät visuaaliset RR- ja RAL- sekä kuultokäsiteltyjen puupintojen värivalinnat sekä vapaasti määriteltävät NCS-värit, joiden ansiosta värisävy on helppo määritellä täsmällisesti. Mallin ja lasitusvalinnan perusteella saadaan tieto teknisistä arvoista, mikä helpottaa vaatimusmäärittelyä.

”Tiedot äänenvaimennuksesta, U-arvoista ja G-arvoista eli aurinkoenergian läpäisevyydestä helpottavat myös esimerkiksi energiaselvitysten tekemistä”, Mäyry kertoo.

Tiivi ProdLib -kirjasto suunnittelijoille