Tiivin ikkunoiden ja liukuovien asennus Lammi-kivitaloon Valkeakoskella keväällä 2017

Uuden kivitalon näyttävät lasipinnat ansaitsevat suunnitelmallisen asennuksen

Kivitaloissa suositut isot lasipinnat asettavat asennukselle tiukkoja laatu- ja turvallisuusvaatimuksia. Asennuskouluttaja Hannu Kari avaa blogissaan, mitä uuden kivitalon ikkunoiden ja ovien asennuksessa on tärkeää huomioida. Asennusprosessi suunnitellaan aina yhdessä rakennuttajan kanssa.

Sujuva asennusprosessi alkaa jo ikkunoiden tilausvaiheessa. Myyjä ja rakennuttaja sopivat yksityiskohdat muun muassa ikkunoiden asennussyvyydestä, purkupaikoista ja toimitusajankohdasta. Uuden kivitalon asennukset ovat tyypillisesti niin sanottuja raaka-asennuksia: asennusryhmä laittaa ikkunat ja ovet paikoilleen ja eristää ne. Asentamiseen valitaan kuhunkin harkkotyyppiin sopivat kiinnitysmenetelmät", Hannu Kari toteaa.

Myös siisti työmaa, avarat kulkureitit ja sujuva kulku aukoille niin talon sisä- kuin ulkopuolella varmistavat, että ikkunoiden asennus onnistuu suunnitellussa aikataulussa. Mahdollisesti tarvittavalle nostokalustolle on varattava esteetön tila liikkua tontilla.

Ikkunablogista löydät asiantuntijakirjoituksia ikkunoista, ovista, asennuksesta ja korjausrakentamisesta. Voit tutustua blogiin osoitteessa ikkunablogi.fi