Asuntomessujen Tiivi-kohteissa järvimaisema pääsee oikeuksiinsa

Kannustalo_HarmajaSaimaa_Tiivi_ikkunat_Kristalli.jpg

Tulevan kesän messutaloja rakennetaan Mikkelin asuntomessualueelle hyvää vauhtia. Siellä Saimaan järvimaisemaa ihastellaan Tiivin ikkunoiden läpi muun muassa Kannustalon Harmaja Saimaassa ja MinunLOFTin MinunVALO:ssa. Molemmat ovat näyttäviä ja moderneja taloja, joiden tyylissä, tunnelmassa ja toimivuudessa ikkunoilla on merkittävä rooli.

Avoin tila, valoisuus ja laatu kuvaavat niin Kannustalon Harmaja Saimaata kuin MinunLOFTia. Tiivi Kristalli -malliston ikkunat tuovat niihin edistyksellisiä ominaisuuksia ja energiatehokkuutta. Molemmissa taloissa on myös Tiivin ulko-ovet, jotka asennetaan paikoilleen rakennustyön myöhemmässä vaiheessa.

Lähes seinän verran ikkunaa Harmaja Saimaan oleskelutilassa

Kannustalo Harmaja Saimaan korkean oleskelutilan järvenpuoleinen seinä on lähes kokonaan ikkunaa. Terassille kuljetaan oleskelutilan liukuovesta ja viereisen makuuhuoneen parvekeovesta. Suuret ikkunat tuovat ilmettä myös Harmaja Saimaan kuntosali-tilaan ja ullakkokerroksen parvekkeelliseen makuuhuoneeseen.

Kannustalo_HarmajaSaimaa_Mika_Uusimaki_Lauri_Palvimaa.jpg

”Ikkunaseinän lasipintaa suurennettiin tähän kohteeseen verrattuna aikaisempiin Kannustalon Harmaja-talomalleihin. Se oli ehdottomasti oikea ratkaisu tällä rakennuspaikalla. Järvimaisema pääsee nyt todella oikeuksiinsa”, sanoo Kannustalon toimitusjohtaja Mika Uusimäki.

Harmaja Saimaan avattavat ikkunat ovat Tiivin Kristalli -mallistosta. Kristallin piilosaranoitu rakenne sopii erinomaisesti talon tyyliin ja antaa ikkunoille hillityn taulumaisen ilmeen. Ratkaisun ansiosta talon kiinteät ja avattavat ikkunat sointuvat hyvin yhteen. Piilosarana on myös rakenteeltaan todella kestävä.

Suuret ikkunat nousevat 4,5 metriin MinunVALOssa 

Maisemaikkuna_Tiivi_Kristalli_MinunVALO_Asuntomessut.jpg

Loft-tyyppisen MinunVALOn avattaviksi ikkunoiksi valittiin Tiivi Kristalli Kippi-ikkunat. Erikoisheloituksen ansiosta kippi-ikkuna kääntyy yhdellä kädenliikkeellä yläosastaan tuuletusasentoon tai aukeaa kuten sivusaranoitu ikkuna. Piilosaranoinnin ansiosta kippi-ikkunan sisäpuite muistuttaa kiinteän ikkunan ulkonäköä, joten talon ikkunat muodostavat sekä ulko- että sisäpuolelta katsottuna harmonisen kokonaisuuden.  

MinunVALOn suuret korkeat maisemaikkunat nousevat 4,5 metrin korkeuteen. Olohuoneen seinistä suuri osa on ikkunaa. Kevään aikana rakentuvalle terassille käydään Tiivi-liukuovesta. MinunVALO:ssa maisemaikkunat ovat myös osa alakerran spa-osastoa.

”Teräsrakenteiseen taloon valittiin laadukkaat ja näyttävät ikkunat, jotka edistävät rakennuksen energiatehokkuutta. Olemme messutalon ikkunavalintaan erittäin tyytyväisiä”, toteaa MinunLOFTin projektimanageri Noora Helle. 

Maisemaikkuna_kippiikkuna_asuntomessut_MinunVALO.jpg

Rakennustyöt kahdessa Tiivin asuntomessukohteessa ovat jo helmikuussa hyvässä vaiheessa. Paljon on vielä tehtävää, mutta Kannustalon Harmaja ja MinunVALO ovat hyvin aikataulussa.

Mikkelin Asuntomessut alkavat heinäkuun 14. päivä.

Lue lisää:

Lisätietoja Tiivin asuntomessukohteista ja niiden rakentamisesta https://www.tiivi.fi/asuntomessut