Ovisensori Tiivi

Älyikkunat ja -ovet mahdollistavat uudet palvelut

Tiivin huomaamattomat ikkuna- ja ovisensorit avaavat uusia mahdollisuuksia energiansäästöön ja turvallisuuden parantamiseen. Sensoreiden tieto välittyy suoraan omaan älypuhelimeen Tiivi Connect App -mobiiliapplikaation avulla.

Yksinkertaisimmillaan anturit tuottavat talon omistajalle tai asukkaalle tiedon esimerkiksi siitä, onko ovi tai ikkuna kiinni tai auki. Aivan uudenlaista hyötyä saadaan, kun ikkunat ja ovet liitetään muihin kodin järjestelmiin ja hälytyslaitteisiin. Tätä kautta älytuotteet kytkeytyvät asumisen ja elämisen perustarpeisiin: energiaan, turvallisuuteen, valaistukseen, ilmanvaihtoon ja asumismukavuuteen. 

”Uusia mahdollisuuksia tulevat ensimmäisenä hyödyntämään taloyhtiöt ja paikalliset huoltoyhtiöt”, arvioi Inwidon digitaalisista ratkaisuista vastaava Johan Ambuhm.

Ambuhmin mukaan yksi ensimmäisistä sovelluksista tulee olemaan ilmanvaihdon parantaminen, sillä se koetaan kaikkialla ongelmaksi. Tällöin esimerkiksi koululuokan ikkuna voidaan avata raikkaan ilman saamiseksi, mutta taloautomaatio saa tästä tiedon ja säilyttää ilmanvaihtojärjestelmän tasapainon eikä ilmanvaihto häiriinny muualla rakennuksessa.

Tiivin tavoite on, että jo kahden vuoden kuluttua puolet tuotteistamme ovat valmiita verkkoon ja vähintään joka viides niistä on liitetty pilvipalveluihin.

Lue lisää